Šest osoba smrtno stradalo u požaru u brčanskom naselju Suljagića sokak

Spread the love
Menprom

U brčanskom naselju Suljagića sokak jutros je izbio požar u kojem je prema nezvaničnim informacijama smrtno stradalo šest osoba, a više ih je povrijeđeno.

Reha Centar

Portparolka Policije Brčko distrikta BiH Dževida Šadić Hukičević je u izjavi za Fenu kazala da je Policija Brčko distrikta BiH 23. oktobra u 6.20 sati zaprimila prijavu da u ulici Sarajevska na skretanju prema naselju Suljagića Sokak gori kuća.

– Upoznata je Služba hitne medicinske pomoći JZU Zdravstveni centar Brčko kao i profesionalna vatrogasna jedinica Brčko distrikta BiH koji su izašli na mjesto događaja i preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Policijski službenici su na terenu i vrše uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH a na mjesto događaja je izašao i protivpožarni inspektor te se utvrđuju sve okolnosti pod kojima se navedeni događaj desio. Dosadašnjim aktivnostima je utvrđeno da ima nastradalih osoba – izjavila je Šadić Hukičević.

Prema nezvaničnim informacijama požar se dogodio jutros oko sedam sati, nije bio većeg intenziteta, a sumnja se da su povrede i smrtni ishodi rezultat trovanja ugljen-monoksidom.

Fena

Komentari

Komentara