Kamion kod Senja u provaliju survao jak bočni udar vjetra, poginuo vozač iz BiH

Rental Travel

Jak bočni udar vjetra je u provaliju survao kamion s poluprikolicom u Prizni kod Senja, pri čemu je u ponedjeljak poginuo 36-godišnji bosansko-hercegovački vozač koji je tim dijelom Jadranske magistrale vozio unatoč zabrani vožnje za sve kategorije vozila zbog orkanskih udara vjetra.

Reha Centar

Ličko-senjska policija u petak je priopćila kako je očevidom utvrđeno je nakon udara vjetra vozač kamiona BiH registracija izgubio nadzor te se s kamionom prevrnuo na lijevi bok, probio zaštitnu ogradu i s ceste sletio u provaliju duboku sedam metara.

Očevid proveden odmah nakon što se smirio orkanski vjetar, jer se iz sigurnosnih razloga nije mogao obaviti ranije, prenosi Hina.

Inače, ta je dionica Jadranske magistrale od Karlobaga do Senja u vrijeme nesreće bila zatvorena za promet, jer je od 9. siječnja u 22 sata bila na snazi “zabrana prometovanja za sve kategorije vozila zbog orkanskih udara vjetra”.

DHMZ je za ponedjeljak i utorak objavio crveno upozorenje za područje Kvarnera, srednje i sjeverne Dalmacije i područje Velebitskog kanala.

Zbog orkanske bure i zimskih uvjeta nije bilo slobodnog puta za kamione sa prikolicama i tegljače sa poluprikolicama između unutrašnjosti i Dalmacije, a vozila su se iz prometa isključivala na odmorištima.

Fena

Komentari

Komentara