Zakazana sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona – hitnog karaktera

Spread the love
Rental Travel

Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona održao je danas, 15. aprila 2020. godine, sjednicu na kojoj je utvrđen prijedlog Odluke o izmjeni i dopunama Poslovnika Skupštine Tuzlanskog kantona, a  zakazana je i 23. sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona – hitnog karaktera.

Reha Centar

Na sjednici hitnog karaktera, koja je zakazana za utorak, 21.4.2020. godine, sa početkom u 10,00 sati u Plavoj sali BKC-a Tuzla, planirano je razmatranje jedne tačke dnevnog reda, i to: Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o izmjeni i dopunama Poslovnika Skupštine Tuzlanskog kantona.

Izmjena i dopune Poslovnika Skupštine Tuzlanskog kantona, koje će biti predmetom razmatranja na sjednici Skupštine, otvoriće se mogućnost održavanja sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona i radnih tijela Skupštine Tuzlanskog kantona elektronskim putem, čime će se prevazići  problemi rada Skupštine Tuzlanskog kantona uzrokovane pandemijom korona virusa.

Sjednica će biti održana u skladu sa preporukama nadležnih organa u cilju sprečavanja širenja korona virusa, što podrazumijeva obavezno korištenje zaštitnih sredstava, dezinfekcije sale u kojoj će biti održana sjednica, te poštivanja obavezne socijalne distance prisutnih.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara