Premijer Halilagić i ministar Blagojević prisustvovali sjednici Skupštine Saveza DNRP

Spread the love
Menprom

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i ministar za boračka pitanja Zoran Blagojević prisustvovali su danas redovnoj izvještajnoj sjednici Skupštine Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Tuzlanskog kantona.

Reha Centar

Ovom prilikom premijer Halilagić je uz zahvalnost za njihov doprinos odbrani Bosne i Hercegovine izjavio da danas ne bi bilo ni Vlade, niti bi mi imali slobodu u kojoj uživamo da se za nju nisu izborili i svoj doprinos odbrani dali upravo članovi i građani iz reda boračkih kategorija. Ta činjenica svakako stvara i obavezu svim budućim generacijama, a posebno Vadi Tuzlanskog kantona, da zajednički radimo i ulažemo dodatne napore kako bi smo pomogli naše borce, kazao je premijer Halilagić.

„Vaša herojska djela i postupci svakako su nadahnuće svima nama, posebno mladim generacijama kojoj i sam pripadam, a koji imamo priliku da uživamo u slobodi koju ste nam ostvarili, da još snažnije i predanije radimo kako bi smo našu jedinu Bosnu i Hercegovinu učinili još boljim, prijatnijim i perspektivnijim mjestom za život svih njenih građana. Na prvom mjestu danas želim istaknuti da smo obećanje koje smo dali prilikom imenovanja, a tiče se novčanih egzistencijalnih naknada za nezaposlene demobilisane borce već ispunili. Na zadnjoj sjednici smo osnovicu za izračun naknade povećali sa 4 na 5 KM, i time i cjelokupnu naknadu povećali za 25%“, kazao je premijer Halilagić, te dodao da će borački savezi i udruženja u Vladi Tuzlanskog kantona, uvijek imati partnera i saveznika.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara