Vlada Bahrije Umihanića konstantno krši sva načela na kojima je i zasjela u fotelje

Spread the love
Menprom

Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine Soli najoštrije osuđuje neprincipijelan rad Vlade Tuzlanskog kantona i licemjerna stajališta većine ministara, potiho izražavana od početka rada Vlade u sadašnjem sazivu, a s punom eskalacijom kako se primiču Opći izbori u BiH.

Reha Centar

Vlada Bahrije Umihanića konstantno krši proklamirana načela na kojima je i zasjela u fotelje nakon zimskih prosvjeda, pa se umjesto da stvara ambijent za lakši život svih ljudi, isključivo bavi kadroviranjem, smjenama, imenovanjima …. Pri tome, Vlada se ne ustručava rigidnim stavom preglasavati svoje pojedine članove, odbacujući opredjeljenje odlučivanja konsenzusom te se slijepo držeći „ceduljica“, zapravo, pretvorila u nižerazrednog stranačkog aparačika.

Nažalost, takav stil rada se pretvorio u mehanizam nacionalnog nadjačavanja s tendencijom narušavanja međunacionalnih odnosa te s posljedicom urušavanja stvarne multietničnosti u Tuzlanskoj županiji kojoj je jedini preostali jamac na ovom prostoru hrvatski narod. Posljedica je i sve izraženije nepovjerenje hrvatskog naroda prema Vladi da će ona kroz svoje djelovanje omogućiti jednake uvjete svima bez obzira na nacionalnost.

Odluke Vlade s posljednjeg zasjedanja samo potvrđuju njezinu punu odsutnost uvažavanja ustavnih odredbi o zastupljenosti predstavnika konstitutivnih naroda u rukovodnim i upravljačkim strukturama ustanova i institucija kojima je osnivač Tuzlanski kanton.

S poštovanjem,

Predsjednik ŽO HDZ BiH Soli

Mijo Krešić, MBA

AKTUELNO.BA

 

 

 

Komentari

Komentara