Usavršavanje ljekara u oblasti dječije oftamologije

Spread the love
Menprom

Na Klinici za očne bolesti UKC Tuzla, tokom vikenda, u posjeti je boravila prim. dr. Neda Striber, dr. med. specijalista dječije oftamologije iz Klinike za dječije bolesti Zagreb. Prema riječima doc. dr. Melihe Halilbašić, šefa Odjeljenja za dječiju oftamologiju, cilj posjete dr. Striber je usavršavanje operativnih zahvata iz oblasti strabologije i dječije oftamologije. “Na našoj klinici je došlo do smjene generacija i osjetili smo potrebu za nadogradnjom postojećeg znanja i usvajanjem novih metoda u operativnim tretmanima u oblasti strabologije”, rekla je doc. dr. Halilbašić, koja je sa dr. Striber izvršila preglede preko dvadesetero djece i uradila tri operativna zahvata.

Reha Centar

Tokom svog boravka prim. dr. Striber je sa ljekarima i diplomiranim defektolozima – tiflolozima Klinike za očne bolesti izvršila i postavljanje indikacija za još 10 operativnih zahvata koji će biti urađeni u narednom periodu.

Načelnik Klinike za očne bolesti, prof. dr. med. sci Vahid Jusufović je kazao da je Klinika za očne bolesti UKC Tuzla prepoznatljiva po dijagnostičkim i terapeutskim procedurama u BiH i šire. “Naš cilj je trajna edukacija zdravstvenih profesionalaca i ova saradnja sa Klinikom za dječije bolesti Zagreb pružit će nam mogućnost da i dječija oftalmologija ide u smjeru napretka evropskih trendova”, rekao je prof. Jusufović.

Operativni tim koji je izveo pomenute operativne zahvate, uz prim. dr. Nedu Striber, činili su: doc. dr. Meliha Halilbašić, dr. Mersiha Sinanović, anesteziolog dr. Damir Pištoljević, anestetičar Ismar Ibrahimović i instrumentari Zumra Brkić i Edin Altumbabić.

Press UKC Tuzla – aktuelno.ba

Komentari

Komentara