Upriličena promocija knjige Adnela Tokalića „Kad tišina postane glasna“

Menprom

Večeras je u Javnoj ustanovi Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić „ Tuzla, upriličena još jedna promocija zbirke poezije pod nazivom „ Kad tišina postane glasna „, autora Adnela Tokalića.

Reha Centar

Adnel Tokalić rođen  je 23. 09. 1984. godine u Tuzli. Ovaj mladi pisac i večeras je u Tuzli po drugi put  uspješno  predstavio svoje prvo izdanje zbirke poezije “Kad tišina postane glasna”. Zbirka poezije je prvjenac autora i govori o ljepotama Bosne i Hercegovine, kao i o socijalnim temama koje tište bosanskohercegovačko društvo.

Kako nam reče jedan od promotora književnik Mehmed Đedović u ovoj knjizi „ima materijala“ za jednu dobru pjesničku karijeru. Sam pjesnik je orginalan, opaža stvari na poseban način i svaka pjesma nosi poruku.

Tokalić je, osim poezije za koju ga vezuje velika ljubav, počeo pisati kolumne kojima pokušava ukazivati na svakodnevne probleme bosanskohercegovačkog društva. Njegovi radovi su objavljivani na mnogim internet portalima, a sa svojom poezijom je zastupljen na prostoru cijelog regiona. Da je veoma talentovan to odlično pokazuje i  njegova prva objavljena spomenuta zbirka, a time je večeras pokazao i uspio goste počastiti svojim stihovima .

„Osjećaji su nevjerovatni, nisam vjerovao da će knjiga izazvati ovakvu emociju“ riječi su Adnela Tokalića, autora knjige. Rekao nam je još da je inspiraciju za knjigu punu ljubavi, nade, osjećanja pronalazio u sebi, u ljudima oko sebe. Adnelovi planovi za budućnost su objava romana koji uskoro privodi kraju.

Prisutnima se obratila prof.dr. sa Edukacijsko-Rehabilitacijskog fakulteta Edina Šarić, književnik  Mehmed Đedović, kao i naravno autor Adnel Tokalić. Izdavač knjige je Udruženje “Metamorfoza” iz Sarajeva.

Piše: Mersija Hasanović

aktuelno.ba

Komentari

Komentara