UG Inat iz Gornje Tuzle pozitivan primjer kako se sa malo truda i volje može mnogo

Menprom

Članovi Udruženja građana Inat i Radija Inat  realizovali su još jednu u nizu svojih radnih akcija na uljepšavanju Gornje Tuzle i Društvenog doma.

Reha Centar

DSCF7761

DSCF7759
„ Akcija je bila planirana u petak ali zbog kiše smo odgodili za ponedeljak i evo danas nas poslužilo vrijeme i uradili smo što smo planirali „ Želim da ovom prilikom posebno istaknem veliko zalaganje i trud članova UG Inat G.Tuzla Samira Spahića, Anise Osmanović, Nermine Mušanović, Jasmine Mušanović, Kenana Kaletovića i Hene Čorbić , koji su po ko zna koji puta svojim prisustvom dokazali želju da se koliko toliko očuva i uljepša Društveni dom i njegova okolina“ – rekao je predsjednik UG Inat Haris Alajbegović.

DSCF7772
„ Danas smo ofarbali zid ispred Doma, rukohvat i željezne stubove, ponovno smo prekopali i presadili cvijeće koje je oštećeno u betonskim ulaznim i gumenim žandinjerama, očistili travu i korov oko čempresa i promijenili humus“ – dodala je članica UG Inat Anisa Osmanović.

DSCF7779
Ovo je već 5 radna akcija u par mjeseci članova UG Inat na sređuvanju prilaza domu, očuvanju ekološke sredine i uljepšavanju samog mjesta Gornje Tuzle.

DSCF7741
„ Želimo da nam svima bude ljepše, da se lijepo osjećamo u našem mjestu i da nam to bude smjernica za budući rad i ne samo nama nego i svim udruženjima i organizacijama koje djeluju na području Gornje Tuzle. Ne stidimo se onoga što radimo i ponosni smo na ono što možemo odraditi „ –rekla nam je članica UG Inat Nermina Mušanović.

DSCF7770
Slične radne akcije u Gornjoj Tuzli rade i članovi FK Mladost, tačnije naš Mevludin Ajdaslić Meka na stadionu Kalinovac, kao i MK Motorhead G.Tuzla pred motorijadu, ali nam itekako treba jedinstva i mnogo zajedničkih akcija, jer pojedinačno vrlo malo možemo odraditi, zajedničkim snagama mnogo više.

DSCF7784
Veliku pomoć u materijal za ovu radnu akciju dali su Fadil Zenuni i Mehmed Mehičić, kao i naši stalni prijatelji udruženja Duda Salkanović, Jusuf Bašić, Edis Nukić i Almir Hajdarević koji su članove UG Inat obradovali hranom i sokovima. UG Inat im se na tome najiskrenije zahvaljuje.

DSCF7819

(UG Inat Gornja Tuzla- aktuelno.ba)

 

 

Komentari

Komentara