Tuzlanski psiholog Džanan Berberović morao uputiti javno izvinjenje kolegama iz KPZ-a Tuzla: Odluka Općinskog suda

Spread the love
Menprom

Tuzlanski psiholog Džanan Berberović morao uputiti javno izvinjenje kolegama iz KPZ-a Tuzla. Općinski sud Tuzla prije nekoliko dana donio je rješenje na osnovu kojeg se doc. dr. sc. Džanan Berberović, psiholog u Kaznenopopravnom zavodu Tuzla, morao putem medija javno izviniti svojim radnim kolegama koje je neargumentirano oblatio u svojoj knjizi „Moja zatvorska priča“ izdatoj 2011. godine, piše Dnevni avaz.

Reha Centar

Bačena ljaga
Berberovića je, naime, tužilo osam uposlenika KPZ-a Tuzla i postupak na sudu trajao je skoro dvije godine.

– Nama nije trebala novčana satisfakcija, ali zbog neargumentiranog blaćenja naših imena, zbog ljage bačene na naš rad, zbog onog šta smo mi i naše porodice preživljavali, nismo mogli ništa drugo uraditi već tužiti kolegu koji nas je oblatio. Sud je napokon donio presudu i javno izvinjenje je jedino što nas je donekle moglo smiriti.

Naravno, zbog onog što su neki od nas preživjeli kroz medijsko blaćenje kojem smo bili izloženi, osjećat ćemo gorčinu do kraja života. Iskreno, drago mi je da se sve ovo završilo i ne želim više da se toga prisjećam – kazao nam je Jozo Vilušić, bivši direktor KPZ-a Tuzla.

Osim Vilušiću, Džanan Berberović se javno izvinio i uposlenicima KPZ-a Milenku Bošnjakoviću, Senadi i Esadu Lukavačkić, Munibu Mehmedoviću, Davoru Mlinariću, Azri Karahodžić i Samiru Bukvareviću koji, zbog prirode posla koji obavljaju, nisu mogli davati izjave za medije.

Teške optužbe Podsjećanja radi, Berberović je u svojoj knjizi kolege optužio za navodno maltretiranje maloljetnih zatvorenika, dovodio ih u vezu s korupcijom u zatvoru te mnogim drugim nečasnim radnjama koje su se, prema njemu, događale u ovoj ustanovi.

– Možda ja jesam pretjerao, ali i mnogi su prema meni pretjerivali. Volio bih da sve ovo prestane i da svako radi svoj posao. Kolegama sam se javno izvinio i očekujem da se svi okrenemo svojim zadacima. Drago mi je što se sve ovo završilo – kazao nam je nakon svega Džanan Berberović.

(aktuelno.ba/danas.info)

Komentari

Komentara