Uhapšen bivši direktor KPZ-a u Tuzli

Spread the love
Rental Travel

U jutrošnjoj akciji SIPA-e, koja je provedena po nalogu Tužiteljstva Tuzlanskog kantona, uhapšen je bivši direktor Kazneno-popravnog zavoda u Tuzli, Hasan Hodžić, i pripadnik MUP-a Tuzlanskog kantona, Mevludin Babajić, koji je bio angažovan u zatvoru na obuci zatvorskih stražara. Kako saznaje Federalna televizija, osumnjičeni su za zloupotrebu položaja i primanje mita za zapošljavanje osoblja u zatvoru.

Reha Centar

Pripadnici SIPA-e su, uz saglasnost ovog Tužilaštva i po naredbi Kantonalnog suda Tuzla, jutros izvršili pretrese na tri lokacije u Tuzli. U toku je kriminalistička obrada, te će osumnjičeni uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predati u nadležnost Tužilaštva. Radi se o aktivnostima koje je Tužilaštvo, u saradnji s pripadnicima Agencije za istragu i zaštitu, koordiniralo u nekoliko prethodnih mjeseci.

Više informacija će se javnosti i medijima prezentirati nakon što ove osobe budu predate u nadležnost Tužilaštva i bude donesena naredba o provođenju istrage. Postupajući tužilac će, nakon ispitivanja osumnjičenih, razmotriti stavljanje prijedloga za određivanje pritvora nadležnom sudu, saopćio je Odjel za odnose s javnošću Kantonalnog tužilaštva TK-a. Tokom akcije uhapšeno je ukupno pet osoba.

Aktivnosti vezane za istragu o nezakonitostima u zapošljavanju u KPZ-u će se nastaviti i u narednom periodu.

(tuzlarije.net – FTV/Fena/Foto – Arhiva)

Komentari

Komentara