Turski “Ittifak Holding AS” želi investirati na Tuzlanskom kantonu

Menprom

U organizaciji Ambasade Bosne i Hercegovine u Turskoj, a u saradnji sa Vladom Tuzlanskog kantona i Kantonalnom privrednom komorom Tuzla, upriličena je posjeta delegacije turskog holdinga Ittifak Holding AS koji je zainteresovan za unapređenje privredne saradnje između Republike Turske i Bosne i Hercegovine.

Reha Centar

Premijer Tuzlanskog kantona, Bahrija Umihanić i predsjednik Kantonalne privredne komore Tuzla, Nedret Kikanović upoznali su goste sa ponudom Tuzlanskog kantona, proizvodnim potencijalima kao i sa dosadašnjom saradnjom privreda ove dvije države.

Pored mogućnosti izvoza, razgovarano je i o investicionim mogućnostima u Tuzlanskom kantonu, te su posebno istaknuti potencijali drvne, hemijske i metaloprerađivačke industrije. Gosti iz Turske su iskazali spremnost da ostale članove holdinga, ali i svoje poslovne partnere širom Turske, upoznaju sa mogućnostima investiranja u našem kantonu.

U okviru Ittifak Holding AS, kojeg čini dvadeset firmi sa više od 4000 zaposlenih, posluje i lanac od 138 maloprodajnih objekata roba široke potrošnje. Posebno je izražen interes za prehrambene proizvode, ali su im interesantni i ostali proizvodi široke potrošnje koji zadovoljavaju standarde kvaliteta.

Kantonalna privredna komora Tuzla pozvala je sve privredne subjekte koji su zainteresovani za izvoz svojih proizvoda u Republiku Tursku, ali i za ostale oblike saradnje sa firmama Ittifak Holding AS da se jave, kako bi u što kraćem roku pripremila ponudu i konkretizovala poslovnu saradnju.

Odjeljenje za informisanje Vlade TK – AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara