Svečano otvoren rekonstruisani sportski poligon u Zavodu za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla

Spread the love
Menprom

Povodom otvaranja novog rekonstruisanog sportskog poligona u Zavodu za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla, Klub specijalnih sportova Tuzla organizuje “DRŽAVNO PRVENSTVO SPECIJALNE OLIMPIJADE BIH U KOŠARCI”.

Reha Centar

pligon

Svečanoj ceremoniji početka prvenstva prisustvovao je i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, koji se u svom obraćanju zahvalio organizatorima i svim donatorima koji su pomogli realizaciju ovog humanog projekta i manifestacije namijenjene osobama koje trebaju posebnu brigu. Grad Tuzle je jedan od dugogodišnjih pokrovitelja Specijalne olimpijade BiH i KSS Tuzla.

img_2148 poligon

„Dozvolite mi da se zahvalim velikim i humanim ljudima Asmiru Begoviću i Elviru Rahimiću na ovoj vrijednoj donaciji. Također želim zahvaliti svima koji su pomogli realizaciju ovog humanog projekta i manifestacije, a posebno direktoru Zavoda za odgoj i obrazovanje osobama sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Damiru Muratoviću, na upornosti, entuzijazmu i velikome trudu koji je pokazao, da bi se jedan ovakav teren, ponajbolji u gradu, izgradio. Zahvaljujem se svima koji pomažu osobe koje imaju smetnje u razvoju. Radi se o osobama koje imaju posebne potrebe i zato im je potrebna posebna pažnja. Svima veliko hvala na trudu i pomoći, želim im sve najbolje“, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

img_2157-1 img_2159 img_2149 img_2176

Na današnjem prvenstvu prijavljeno je 15-tak ekipa iz BiH i jedna ekipa iz Slovenije. Izgradnju sportskog poligona  sufinansirali su Ambasador Specijalne olimpijade BiH Asmir Begović i njegova Fondacija “ABF”, sa nekadašnjim reprezentativcem i dugogodišnjim prijateljem Zavoda za odgoj i obrazovanje osobama sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Elvirom Rahimićem.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara