Razgovor o mogućnostima preinačenja epidemioloških mjera

Spread the love
Rental Travel

Nakon sastanka sa Kriznim štabom Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona i predstavnika Asocijacije ugostitelja TK znat će se više o mogućnostima preinačenja novih epidemioloških mjera. Ovim zaključkom okončan je današnji sastanak ministra trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Hamze Bešića i delegacije Asocijacija ugostitelja TK koju su predstavljali Edin Omerović, Armin Grabičanin i Aleksandar Jović.  

Reha Centar

Nezadovoljni novim mjerama koje limitiraju rad ugostiteljskih objekata predstavnici Asocijacije ovom su prilikom ukazali na „nelogičnosti i selektivan stav“ kada su u pitanju ograničenja sadržana u epidemiološkim mjerama.

Prema mišljenju predstavnika ugostitelja sa područja TK „odluke su donesene na osnovu nerelevantnih podataka o broju vakcinisanih u TK te da u konačan broj treba unijeti i one koji su se vakcinisali van Bosne i Hercegovine“, rečeno je ovom prilikom.

Također je naglašeno da ugostitelji žele da ih resorno ministarstvo i Vlada TK doživljava kao partnera i dijelom rješenja problema. Kao prilog tome predložili su da zajedno sa institucijama rade na promociji vakcinacije te ponudili svoje objekte u svrhu stvaranja novih punktova.

Ministar Bešić je naglasio da će sve poduzeti kako bi i na području TK bile uvedene blaže mjere koje je donio Federalni krizni štab.

aktuelno.ba

 

 

 

 

 

 

 

Komentari

Komentara