Radnici TTU-a Tuzla još čekaju ispunjenje obećanja Federalne vlade

Rental Travel

Radnici Tvornice transportnih uređaja Tuzla nastavili su se i ove sedmice okupljati u krugu firme. Za razliku od prošle godine, sada radnici u stečaju strepe da li će uopće doći do ispunjenja obećanja od predstavnika Federalne i Kantonalne vlade, a to je kupovina zdravog dijela fabrike, uvezivanje radnog staža  i nova radna mjesta za 150 uposlenika.

Reha Centar

.”Ističe januar mjesec od obećanja nema ništa. Rekli su da će 150 radnika vratiti na posao, nisu ništa uradili, rekli su da će dat otpremninu, nisu ni to ništa uradili”, rekao je Mehmed Terzić, predsjednik Sindikata radnika TTU-a Tuzla.

MEHMED TERZIĆ TTU

Radnici su u iščekivanju odluka današnjeg zasijedanja Federalne vlade na kojoj će se raspravljati i o problemima radnika TTU .-a ali iz sindikata ove tvornice na taj sastanak niko nije pozvan što je na izvjestan način izazvalo sumnju radnika u dobre namjere.

No ipak nadaju se dobrim vijestima a ako ih ne bude poručuju borit će se dalje.

TTU TUZLA

Radnici TTU-a u stečaju poručuju da će se i dalje okupljati u krugu firme, a nisu isključeni ni novi protesti, s ciljem ostvarivanja stečenih, a neostvaneih prava radnika uz napomenu da ne isključuju ni radikalnije mjere.

 

Komentari

Komentara

Posted In: