Večeras novi protest opozicije u Banja Luci, poručuju da neće odustati

Spread the love
Menprom

Opozicija u Republici Srpskoj za večeras u 18.00 sati najavila je održavanje protesta ispred zgrade Radio-televizije Republike Srpske u Banjaluci, uz poruku da “protesti neće stati”.

Reha Centar

Kandidatkinja opozicije za predsjednika RS-a Jelena Trivić ranije je izjavila da imaju hiljadu razloga za proteste, te da je “sve kulminiralo izbornom krađom, sistemski organizovanom pljačkom izbora”, za koje su podnijeli mnogobrojne krivične prijave i žalbu Centralnoj izbornoj komisiji BiH “na sramnu odluku koju su donijeli”.

– Sad je ta žalba na CIK-u i Apelacionom vijeću Suda BiH, i ona ostaje kao naš zahtjev. Ostaje zahtjev i sa prethodnih protesta, a to je rad pravosuđa i procesuiranje svih onih koji su učestvovali u izbornim krađama. Ni jedan epilog nismo vidjeli, a imate brojne dokaze koje smo dokumentovali i predali Tužilaštvu, i ništa se ne dešava – kazala je Trivić.   

Dodala je da s tim neće stati.

– Kakvu god donijelo odluku Apelaciono vijeće, i kako god taj proces završio, ne može biti ‘nikom ništa’. Da neko otme narodnu volju i da mi stanemo, to gledamo, i na neki način mi u tome učestvujemo, taj film nećete gledati. Ovo neće stati – poručila je ranije Trivić.  

Dodala je da ostaje i zahtjev za objektivno izvještavanje RTRS-a i zahtjev “da prestanu etiketirati sve ljude koji drugačije misle od režima”.

Fena

Komentari

Komentara