Radni sastanak sa načelnicima općina sa područja Tuzlanskog kantona

Spread the love
Menprom

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, održao je danas, 23.12., radni sastanak sa načelnicima općina sa područja Tuzlanskog kantona. Sastanak je održan na inicijativu Saveza općina i gradova FBiH, sa ciljem predlaganja kandidata  za predstavnike jedinica lokalne samouprave sa područja Tuzlanskog kantona kantona u organe i tijela Saveza općina i gradova FBiH.

Reha Centar

Sjednica predsjedništva Skupštine Saveza, na kojoj će se utvrditi prijedlozi odluka o izboru organa i tijela Saveza biće održana polovinom januara, a Izborna Skupština Saveza u prvoj sedmici februara 2017. godine, što je u skladu sa odredbom Statuta Saveza kojom je propisano da se Skupština Saveza treba zakazati u roku od devedeset dana nakon potvrde izbornih rezultata lokalnih izbora. Sastanku su prisustvovali načelnici općina ili njihovi opunomoćenici, kao i direktorica Saveza općina i gradova FBiH, gospođa Vesna Travljanin. Pored utvrđivanja liste kandidata za organe i tijela Saveza, prisutni su iskoristili priliku za razmjenu iskustava i razgovor o stanju i položaju jedinica lokalne samouprave u Federaciji BiH.

Domaćin i organizator današnjeg sastanka je bio Jasmin Imamović gradonačelnik grada Tuzla, kao predstavnik lokalne zajednice koja je sjedište kantona.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara