Promocija knjige „Život s crnim psom“ autorice Sandre Pašić

Menprom

U četvrtak, 14. oktobra 2021. godine, u Domu književnosti Tuzla, sa početkom u 19.00 sati, bit će upriličena promocija knjige „Život s crnim psom“ autorice Sandre Pašić.

Menprom

Radi se o štivu koje je Autorica ispisala o svome djetinjstvu, u kojem je proživljavala najteže oblike porodičnog nasilja – svakodnevno fizičko maltretiranje, koje je u alkoholiziranom stanju otac vršio nad njom, pa do teškog seksualnog nasilja. Njene traume iz djetinjstva ostale su duboke i odvele su je u svijet droge, u kojem će postati ovisnica o teškim drogama. Njen život je visio o koncu, porodica skoro uništena… Međutim, liječenjem i kasnijim radom na sebi, Sandra Pašić je uspjela pobijediti ovisnost, a traumu iz djetinjstva, uspjela je staviti pod kontrolu. Odlučila je napisati knjigu i posvetiti vrijeme pomaganju drugim osobama, koje se susreću sa nasiljem.

Knjiga je već objavljena na bosanskom, njemačkom i engleskom jeziku. Izdavač je Visual Marketing, a promociju u Tuzli organizuju BMG Bosanska medijska grupa i Book Star.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara