Produžen rok za prijavu na Global Crowdfunding Academy

Spread the love
Menprom

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH poziva sve inovativne i kreativne timove da učestvuju u prvoj „Global Crowdfunding Academy” u Bosni i Hercegovini (BiH), a rok za prijavu produžen je do 15. novembra 2017. godine.

Reha Centar

U okviru ove akademije odabrani timovi će dobiti trening, mentorsku pomoć i podršku kako bi pripremili svoje projekte za pokretanje kampanja za grupno finansiranje na crowdfunding platformi.

Učešće u akademiji je besplatno za sve izabrane timove. Osnovni ciljevi ove akademije su pružanje prilike za alternativno finansiranje inovativnih projekata i inicijativa iz BiH putem grupnog finansiranja, stvaranje poslovne mreže te podizanje svijesti o značaju i mogućnostima koncepta grupnog finansiranja (crowdfunding). Crowdfunding ili grupno finansiranje, postaje sve važniji način za finansiranje inovativnih ideja i projekata u svijetu, zahvaljujući kojem je tokom posljednjih pet godina prikupljeno više od 36 milijardi dolara.

Na prvu „Global Crowdfunding Academy” u BiH mogu se prijaviti svi pojedinci, kao fizička lica, koji žele da formiraju inovativne i kreativne timove, te razviju projektne ideje za crowdfunding kampanje. Posebno se žele ohrabriti osobe iz socijalno ugroženih kategorija da se prijave.

Osnovne informacije i obrazac prijave za učešće se mogu pročitati ovdje: LINK,
a rok je produžen do 15. novembra 2017. godine do 23:00 sata.
Dodatne informacije u vezi prijave je moguće dobiti putem e-maila: registry.ba@undp.org.

Global Crowdfunding Academy u BiH će obuhvatiti četiri tematska edukativna modula:
Modul 1: Generalni aspekti crowdfunding koncepta, Business Model Canvas (prvi dan edukacije);
Modul 2: Strategije za implementaciju crowdfunding kampanje, izgradnja temelja kampanje, vizuelna komunikacija (drugi dan edukacije);
Modul 3: Komunikacijski plan, angažman zajednice, socijalne mreže i mediji, priprema kampanje (treći dan edukacije);
Modul 4: Tehnički aspekti crowdfunding kampanje, timski rad, preporuke i savjeti za za uspješnu implementaciju kampanje (četvrti dan edukacije).

Nakon završetka edukativnih modula, odabrani timovi će imati osiguranu mentorsku podršku da uspješno pripreme kampanje za implementaciju, kao i osiguranu podršku tokom njihove relizacije.

Očekivani period implementacije edukativnih modula je decembar 2017. godine, dok će implementacija odabranih crowdfunding kampanja biti realizovana u prvoj polovini 2018. godine. Mjesto održavanja edukativnih modula će biti određeno naknadno.

Projektne ideje se mogu odnositi na sljedeće oblasti:

  • energetska efikasnost i zaštita okoliša,
  • socijalno preduzetništvo,
  • inovacije / inovativni startup-ovi,
  • IT i hardverska rješenja,
  • produkt dizajn i sl.

Napomena: Aplikanti nisu ograničeni isključivo gore navedenim oblastima za prijavu projektnih ideja.

aktuelno.ba / Vlada TK

Komentari

Komentara