Premijer Gutić razgovarao sa privrednicima iz Kladnja

Menprom

U organizaciji načelnika Općine Kladanj Jusufa Čavkunovića danas je upriličeno druženje sa privrednicima iz ove općine. Druženju su pristustvovali predsjednik Skupštine TK Senad Alić i premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić.

Reha Centar

Delegacija Vlade je u proteklim danima svjedočila brojnim pozitivnim pričama u poduzetništvu.  „Novi proizvodni pogoni, promocije novih proizvoda, pokretanje proizvodnje, sve su to pokazatelji da u našem kantonu „pušu neki novi – pozitivniji vjetrovi“, rekao je prmeijer Gutić, te ukratko privrednicima predstavio najznačajnije dosadašnje aktivnosti Vlade Tuzlanskog kantona usmjerene prema privrednim subjektima.

Privrednici Kladanj 02

„Kada je u pitanju Kladanj, naše aktivnosti su bile usmjerene prema revitalizaciji Rudnika Magnezita.  Sa strateškim partnerom „Rudarom“ iz Tuzle, smo dogovorili partnerski odnos, koji će vrlo brzo rezultirati i prvim tonama eksploatisanog magnezita“, dodao je Gutić.

Uporedo sa ovim problemima, kroz kampanju „Budi ponosan, prepoznaj domaće – Made in BiH“ ali i druge aktivnosti Vlade i resornih ministarstava, kroz projekte, grantove i partnersko djelovanje (savjetovanje, podrška u kontaktima sa višim nivoima vlasti, urgencije) Vlada je dala podršku „zdravom“ dijelu privrede.

„Dragi privrednici, Kladanj je jedan od privrednih stubova našeg kantona. To je prije svega neosporno kada govorimo o drvoprerađivačkoj djelatnosti, koja je okosnica kladanjske privrede i naš veliki potencijal. Također, tu je i međunarodni transport, koji je jednim svojim dijelom upravo vezan za drvoprerađivače. Uz eksploataciju i preradu, kamena, magnezita, prirodne i mineralne vode, te nešto tekstilne industrije koja je ovdje prisutna, siguran sam u naše zajedničko bolje sutra“ zaključio je premijer Gutić.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara