Predstava ”Bajke iz stare sehare” na sceni Teatra kabare Tuzla

Spread the love
Menprom

Na sceni Teatra kabare Tuzla biće izvedena gostujuća predstava za djecu ”Bajke iz stare sehare” po motivima bajki braće Grimm u subotu, 25.09.2021. s početkom u 12 sati.

Reha Centar

Nastala je u produkciji Lutkarskog teatra ”Sale” iz Tuzle. Igraju: Ivana Milosavljević, Enver Hasić.
Djeca aktivno sudjeluju u predstavi družeći se s glumcima, i samim tim kroz interaktivnost predstava utječe na razvoj socijalizacije djece. Kroz bajke dijete shvata smisao i vrijednost onoga što nazivamo pravednošću, istinom, ljubavlju, hrabrošću i dr..

I zato bajke su neizostavni dio dječjeg razvoja. U ovoj predstavi lutkarski izraz predstavlja medij za promicanje životnih vrijednosti, preko kojeg dijete najlakše razlučuje poimanje svijeta. Crvenkapa nam govori na maštovit, poučan i ujedno zabavan način da se čuvamo nepoznatih ljudi, dok Princeza govori da prave vrijednosti uvijek pobjeđuju, da su sve djevojčice prave princeze bez obzira na porijeklo, imovinsko stanje i druge razlike koje se prave među djecom. 

Predstava ‘’Bajke iz stare sehare’’ je bila sudionik na nekoliko regionalnih pozorišnih festivala za djecu, izvodila se humanitarno, za potrebe različitih projekata, za predškolski i školski uzrast. Za svu scenografiju u predstavama, izradu lutaka i režiju zaslužan je Enver Hasić.

Teatar kabare Tuzla nudi publici bogat i raznolik kulturno umjetnički sadržaj u kojem svaki ljubitelj pozorišta može pronaći nešto za sebe. Upravo zato repertoar teatra čine predstave koje su po svom estetskom sadržaju različite. Postanite i vi dio kulturne promjene! Informacije i rezervacije ulaznica na facebook stranici Teatra Kabare Tuzla. Ulaznice možete preuzeti na biletarnici Teatra kabare Tuzla prije početka predstave.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara