PD Federalnog parlamenta: Osniva se Vijeće nacionalnih manjina

Spread the love
Menprom

Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici dao saglasnost na odluku o osnivanju i imenovanju članova Vijeća nacionalnih manjina Federacije BiH.

Reha Centar

Odlukom je potvrđeno imenovanje 21 člana tog vijeća.

U okviru tačke dnevnog reda ‘Izbori i imenovanja’, poslanici su također dali saglasnost na odluku o imenovanju Jasmina Mahmuzića za direktora Agencije za bankarstvo FBiH i Dubravke Bošnjak za zamjenicu direktora te agencije.

Direktor Mahmuzić i zamjenica Bošnjak imenovani su na petogodišnji mandat.

Nakon potvrđenih imenovanja zaključna je 16. sjednica Predstavničkog doma, te je nastavljeno zasjedanje 17. redovne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, na kojoj će  razmatrati , pored ostalog, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti po hitnom postupku. U dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o investicijskim fondovima te Prijedlog zakona o osiguranju.

Prema predloženom dnevnom redu,  poslanici će po hitnom postupku razmarati Prijedlog zakona o osiguranju, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o investicionim fondovima, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o tržištu vrijednosnih papira.

Pred poslanicima će se naći i Nacrt zakona o štrajku i Nacrt zakona o boravišnoj taksi FBiH.

BHRT – aktuelno.ba

Komentari

Komentara