Ovo je mjesec Vodenjaka (20.1. – 19.2.)

Spread the love
Menprom

Iako bi nas moglo prevariti ime ovog sazviježđa, koje u sebi sadrži riječ voda, ne dajmo se prevariti.

Reha Centar

Riječ je o elementu zraka, za koji već znamo da ne postavlja granice ni one unutarnje, a ni one vanjske!!

Sloboda kretanja i izričaja njegov je prioritet, sve ostalo smatra ropstvom, a što je neprihvatljivo u njegovom mentalnom sklopu.

Sada kada je kućedomaćin emotivnom vodenom Mjesecu, svoja pravila igre prenosi i na gosta.

Upoznaje ga sa svim svojim mnogobrojnim prijateljima i znancima, trudeći se da nigdje predugo ne ostane, jer bi tako zanemario one druge.

Mjesecu se to možda čini kao površnost, ali sa toliko interesa, zar im i preostaje nešto drugo?

Mnogi prijatelji željeli su produbiti odnose i tako si osigurati onu emotivnu trajnost, toliko neophodnu za osjećaj sigurnosti.

Nažalost, ostali su razočarani.

Sa Vodenjakom to nije moguće, jer on baš suprotno, nalazi sigurnost u ne vezanosti, u svojoj slobodi! Svako insistiranje da se zadrži ovaj nebeski plesač na duže vrijeme, vodi do pobune i bijega.

Pustite ga, samo tako možete biti sigurni da će vam se vratiti. I nemojte slučajno pomisliti da vas on ne voli, ne to nije istina.

Voli vas na svoj način, opušteno i prpošno.

Vjerojatno zbog svojih želja, niste ni primijetili da vas daruje najvećim poklonom koji čovjek može dobiti, a to je sloboda.

Slobodu koju on treba kao kruh svagdašnji, daruje i drugima. Naravno mnogi od nas i ne znaju cijeniti slobodu sve do trenutka dok je sami ne izgube.

Zato volite ove nebeske plesače na isti način na koji i oni vole vas. Samo tako će i oni od vas dobiti poklon, a to je sigurnost da neće biti okovani kada se umorni od plesa nakratko vrate kući.

U takvu kuću svatko se rado vraća!!

Još nešto, podsjetite ih svojim vlastitim primjerom, da ljubav prema pojedincu ne isključuje onu univerzalnu ljubav, i obrnuto!

Zar je moguće voljeti svijet, a ne voljeti pojedinca?

Uostalom ta rečenica zapisana je i na ceduljici iz srebrne kutijice, koju su dobili na poklon prilikom rođenja.

Tko zna gdje su je zametnuli?

 

Vodenjak u ljubavi – sloboda ne smije doći u pitanje

Pripadnik zračnog znaka Vodenjaka slovi kao slobodoljubiv, nesputan i nepredvidljiv pa ga je pomalo teško zamisliti u ozbiljnoj vezi koja zahtijeva mnogo strpljenja, prilagodbe i gubitak osobne slobode. Ipak, pripadnici Vodenjaka sposobni su ostvariti dug i stabilan odnos, a tajna njihovog uspjeha leži u prijateljstvu i uzajamnom poštivanju. Kad pronađu partnera u kojem imaju najboljeg prijatelja, Vodenjaci neće ni pomisliti učiniti nešto čime bi ugrozili zajedničku sreću.

Žena Vodenjak

Iako na prvi pogled nije tipična zavodnica, žena Vodenjak muškarcima je iznimno privlačna. Najviše im se sviđa njezin širok osmijeh, nesputanost i originalnost koja obećava obilje zabave i uzbuđenja. Osim što osvaja karizmom i osobnošću, glavni su adut ove žene prekrasne oči, često neobične boje, te skladno građeno tijelo na kojem se ističu lijepi i ženstveni listovi.

Ženi Vodenjak ljubavne su veze često isprepletene s prijateljstvom pa bi joj se muškarac koji je želi osvojiti trebao približiti polako i pokazati joj da je cijeni i poštuje. Kad uđe u vezu, važno joj je da se i dalje osjeća kao individualac. Ne podnosi da joj itko pokušava ograničiti slobodu te je imuna na pokušaje manipulacije i ljubomorne ispade. Ako joj odabranik pokaže da je poštuje i u nju ima povjerenje, u njoj će zauzvrat pronaći partnericu koja će mu dati svu potrebnu slobodu.

Istovremeno će mu biti najbolja prijateljica, ljubavnica i brižna supruga. Svakodnevica je s njom uvijek uzbudljiva jer žena Vodenjak ne podnosi monotoniju. Za njeno je dobro da uza sebe ima aktivnog partnera koji je poput nje željan avantura i novih iskustava, nekoga s kim će uživati u bogatom društvenom životu i čestim putovanjima.

Muškarac Vodenjak

Muškarca Vodenjaka žene često oblijeću jer su im njegova neuhvatljivost i nekonvencionalan stav prema životu vrlo privlačni. Šarmantan je i obožava pripadnice ljepšeg spola pa u životu obično ima mnogo ljubavnih veza. Kad se zaljubi, spreman je svu pažnju pokloniti svojoj odabranici, no druga je stvar koliko će to potrajati.

Žena koja želi osvojiti Vodenjakovo srce mora biti društvena, aktivna i dovoljno intrigantna da mu život s njom nikad ne postane dosadan. Ovaj se muškarac opire rutini pa pored sebe mora imati komunikativnu, vitalnu i samosvjesnu ženu koja se ne boji izraziti svoje mišljenje. Nije ljubomoran i posesivan i želi da se njegova veza temelji na poštivanju i prijateljstvu te bježi od žena koje ga želi vezati samo za sebe i uskratiti mu pravo na slobodu.

 

(energija-ljubavi/tportal/aktuelno)

Komentari

Komentara