Obožavatelj kompanije Tesla iz BiH napravio vlastiti Cybertruck

Transturist Tuzla

-Bosanskohercegovački obožavatelj Fordovih kamioneta i kompanije Tesla u vlasništvu Elona Muska nije mogao sjediti skrštenih ruku i čekati da proizvođač električnih automobila pusti u promet svoj Cybertruck, koji se očekuje krajem 2021. godine. Umjesto toga je napravio vlastitu verziju futurističkog vozila.

Rental Travel

Kako je objavio Reuters, specijalisti informacionih tehnologija Igoru Kreziću i inžinjerima u kompaniji Stark Solutions trebalo je osam mjeseci da rastave Ford Raptor F-150 na najmanje dijelove i transformišu ga u vozilo na naftni pogon koje liči na Cybertruck.

Prva vožnja ulicama grada Mostara na jugu zemlje privukla je veliku pažnju, rekao je Reutersu Mario Ćorić, direktor kompanije.

– Svi su nas gledali, a većina ih je mislila da smo napravili tenk, jer ljudi ne znaju šta je Cybertruck. Jedna se djevojka čak zaustavila i pitala da li se ovdje proizvodi Teslin Cybertruck – rekao je Ćorić.

Krezić je odbio razgovarati s Reutersom.

Iako možda ne izgleda identično funkcionalnom prototipu Cybertrucka, kamionet ima sličnu eksternu estetiku.

– Vlasnik je želio kombinovati dvije suprotne strane – Ford i Cyber – jer je obožavatelj i Forda i Tesle tako da smo spojili ove dvije ideje u jednu. Ovaj koristi naftu, a Tesla koristi električnu energiju. Pokušali smo kopirati što više smo mogli, ali naš automobil nije iste veličine kao Cybertruck – kazao je on.

Zasad nema komentara Forda i Tesle.

Ćorić je kazao da Satrk Solutions sada pokušavaju registrovati vozilo kako bi ga mogli voziti po ulicama BiH, ali su naišli na probleme jer su oštri čoškovi poput onih koje ima Cybertruck zakonom zabranjeni.

Tesla planira izgraditi fabriku za proizvodnju Cybertrucka u blizini Austina u Teksasu. Cybertruk će imati početnu cijenu od oko 39.000 američkih dolara, a liči na oklopno vozilo.

Fena

Komentari

Komentara