Objavljen Javni poziv za programe/projekte u oblasti kulture i izdavačke djelatnosti

Spread the love
Rental Travel

Ministarstvo kulture sporta i mladih TK objavilo je danas Javni poziv za odabir korisnika sredstava za podršku u oblasti kulture i izdavačke djelatnosti u 2024. godini. Javni poziv objavljen je na web stranici Vlade TK i Ministarstva kulture, sporta i mladih, a za ove namjene Budžetom TK za 2024. godinu je planirano ukupno 290.000 KM.
Kada su u pitanju projekti iz oblasti kulture predviđeno je da se sredstva dodjeljuju ustanovama, udruženjima i fondacijama registrovanim za obavljanje djelatnosti kulture, kako je to propisano Zakonom o kulturi TK, privrednim društvima koja djelatnost u oblasti kulture obavljaju u vidu osnovne djelatnosti, kao i obrtnicima koji djelatnost kulture obavljaju u vidu jedinog zanimanja i namijenjena su za sufinansiranje programa/projekata u oblasti kulture. Zbog ograničenog iznosa sredstava, također je predviđeno da podnosilac prijave može predložiti jedan program/projekat u oblasti kulture, za koji se može dodijeliti maksimalno do 10.000KM.
S druge strane, za programe/projekte izdavačke djelatnost, sredstva se dodjeljuju fizičkim licima, autorima, suautorima ili autorima spojenog djela odnosno publikacije koja se izdaje, u skladu sa priloženim predračunima, ustanovama, udruženjima i fondacijama registrovanim za obavljanje djelatnosti kulture, privrednim društvima koja djelatnost u oblasti kulture obavljaju u vidu osnovne djelatnosti, kao i obrtnicima koja djelatnost kulture obavljaju u vidu jedinog zanimanja i namijenjena su za sufinansiranje programa/projekata izdavačke djelatnosti. Podnosioci prijava za dodjelu sredstava putem ovog javnog poziva mogu ostvariti pravo na maksimalno 3.000 po programu/projektu izdavačke djelatnosti.
Javni poziv objavljen je na web stranicama Vlade TK i Ministarstva kulture sporta i mladih i ostaje otvoren do utorka, 23. aprila 2024. godine.
Sve informacije u vezi sa Javnim pozivom mogu se dobiti svakim radnim danom na brojeve telefona: 035/283-559 i 035/369-352. U cilju pružanja dodatne podrške u pripremi prijedloga programa/projekta i otklanjanja eventualnih nejasnoća prilikom prikupljanja dokumentacije, Ministarstvo će organizovati i info dan za sve zainteresovane, o čemu će biti obaviješteni putem web stranice Ministarstva www.mksmtk.gov.ba.

Reha Centar

aktuelno.ba

Komentari

Komentara