Obilaskom spomenika i mezarja svojih saboraca počeli Dani III. Tuzlanske brigade

Menprom

Povodom obilježavanja 30. Godišnjice od formiranja III. Tuzlanske brigade, bivši borci i komandanti odali su danas počast i poštovanje svojim saborcima i istaknutim pripadnicima ove brigade koji su dali svoje živote u odbrani Bosne i Hercegovine od agresije.

Reha Centar

Polaganjem vijenaca i cvijeća na spomen obilježja na Slanoj Banji u Tuzli jutros je počela manifestacija „ Dani III. Tuzlanske brigade“, a centralni događaj planiran je za sutra od 11,00 sati na Trgu Slobode u Tuzli kada će biti upriličeno postrojavanje bivših boraca, defile ratnih zastava, akademija te izložba ratnih fotografija III. Tuzlanske brigade.

Bivši borci ove brigade pored spomen obilježja na Slanoj Banji danas su položili cvijeće i na mezar Huseina Bakalovića velikog patriote i aktiviste u očuvanju sjećanja na ratni put ove brigade, zatim na mezar prvog komandanta brigade Enesa Atića, grobno mjesto Nike Ivanovića, te na spomen ploču u bivšoj fabrici TTU u Mramoru gdje je i zvanično prvi puta postrojena jedna od jedinica ove brigade.

Iz organizacionog odbora pozivaju sve bivše pripadnike III. Tuzlanske brigade kao i sve istinske patriote ove zemlje te građane Tuzle da svojim prisustvom uveličaju sutrašnji  centralni događaj obilježavanja 30. godišnjice III. Tuzlanske brigade na kojem je najavljeno i otvaranje izložbe ratnih fotografija, kulturno-zabavni program kao i druženje bivših boraca ove brigade i građana Tuzle.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara