Najava: Obilježavanje 29. godišnjice pogibije Zlatnog ljiljana Meldina Hajdarevića

Spread the love
Menprom

Klub Patriotske Lige GradaTuzle u saradnji sa Organizacijom porodica šehida i poginulih boraca Gornje Tuzle te porodicom Hajdarević obilježit će 29. godošnjicu pogibije zlatnog ljiljana Meldina Hajdarevića.

Reha Centar

Za srijedu u 13,00 sati je planirano otkrivanje novih nišana na mezaru Meldina Hajdarevića u Gornjoj Tuzli a nosioc ovih aktivnosti je UDNRP “Zlatni ljiljan” Grada Tuzle a za četvrtak je planirana posjeta mjestu pogibije rahmetli Meldina Hajdarevića u reonu Nišićke visoravni u mjestu  Ravne na području općine Vareš, odnosnoo na dan njegove pogibije.

Podsjetimo, Meldin Hajdarević je dobitnik Zlatnog ljiljana i Zlatne plakete Grada Tuzle a život je  izgubio  u selu Ravne u akcijama odbrane jedinog koridora za Tuzlu, 10.11.1994. godine.

 U toku agresije se borio na svim ratištima širom Bosne i Hercegovine, od Bosanskog Broda, Gradačca, Teočaka, Goražda, a u borbenim akcijama je tri puta ranjavan.
“Patriotska liga Tuzla” obilježavanjem godišnjice njegove smrti sjeća se i svih ostalih šehida i palih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine.

R.T.

 

 

 

Komentari

Komentara