Nastava u Medicinskoj školi Tuzla na dvije lokacije

Menprom

U Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona danas je organizovan sastanak sa direktorima javnih ustanova: Mješovita srednja medicinska škola Tuzla, Osnovna škola “Mejdan” Tuzla i Osnovna škola “Novi Grad” Tuzla, na temu obezbjeđivanja prostora za normalno funkcionisanje nastave. Mješovita srednja medicinska škola, kako je kazala direktorica Jasna Hadžiselimović, unazad nekoliko godina, na početku školske godine, susreće se sa problemom organizovanja nastave, s obzirom na veliki broj odjeljenja.

Reha Centar

Nastava je prethodnih godina organizovana u tri škole i to u Mješovitoj srednjoj medicinskoj školi i u dvije osnovne škole “Mejdan” i “Novi Grad”. Ovu školsku godinu nastavu su uspjeli organizovati u dva objekta, u Osnovnoj školi “Mejdan” i Medicinskoj školi. Planirano je da se za učenike trećih razreda nastava izvodi u prostorijama Osnovne škole “Mejdan”, a prvi, drugi i četvrti razredi nastavu će imati u matičnoj školi.

Na sastanku, kojem je domaćin bila pomoćnica ministra za obrazovanje i nauku Mersija Jahić, sumirani su rezultati rada, iskazana je zahvalnost za dosadašnju dobru saradnju direktoru Osnovne škole „Novi Grad“ Almiru Mašoviću. Također, iskazana je zahvalnost za dosadašnju saradnju direktorici Osnovne škole „Mejdan“ Saneli Jaganjac, ali i za nastavak te saradnje i u predstojećoj školskoj godini. Razgovarano je o prioritetima i potrebama u organizovanju nastave u Osnovnoj školi „Mejdan“ i o tome da se obezbjede svi uslovi za normalno funkcionisanje nastave i da prioriteti i aktivnosti koje će uslijediti idu ka ostvarivanju kvalitete u obrazovanju.

MONKS TK

aktuelno.ba

Komentari

Komentara