Menadžment UKC Sarajevo boravio u posjeti UKC Tuzla

Spread the love
Menprom

Menadžment Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo danas boravio u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla. Cilj sastanka je bio odrediti jedinstvene principe primarne zdravstvene organizacije zdravstvenog sistema u Sarajevu i Tuzli. Tokom sastanka dogovorena je saradnja koja će u narednom periodu rezultirati pružanjem bolje zdravstvene usluge za pacijente oba kantona.

Reha Centar

Izrazivši zadovoljstvo zbog iskazanoga zanimanja za UKC Tuzla, direktor, doc. dr. Nešad Hotić, prof. dr. Sebiju Izetbegović, direktoricu UKC Sarajevo i njene saradnike upoznao je sa organizacionom strukturom, mogućnostima i najznačajnijim projektima koji se provode u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.
Predstavnici ova dva menadžmenta su vodili razgovore o novim oblicima saradnje, ali i kvalitetnijom zdravstvenom uslugom za pacijenate.

Prema riječima direktorice Univerzitetskog kliničkog centra Sarajeva, prof. dr. Sebije Izetbegović, UKC Tuzla i UKC Sarajevo su dvije ustanove koje se susreću sa istim problemima, i prema njenim riječima, reforme zdravstvenog sistema trebaju se početi kretati prema racionalizaciji.

“Jedna od osnovnih putanja je određivanje puta pacijenta, dakle da pacijent u što kraćem roku dobije što efikasniju i što kvalitetniju uslugu. Da bismo odredili put u zdravstvenom sistemu potrebno je da svi nivoi besprijekorno funkcioniraju, da tačno odredimo pravila prema kojima se pacijent kreće, ali i da odredimo nivo usluge koji pacijent treba, odnosno može dobiti u nekoj ustanovi”, rekla je prof. dr. Izetbegović u svom obraćanju novinarima.

Saradnja između ove dvije ustanove već postoji, tako da već neko vrijeme naši ljekari iz Klinike za očne bolesti odlaze i rade edukaciju u UKC Sarajevo, dok s druge strane, u tuzlanskoj Klinici za dječije bolesti smo otvorili onkološko odjeljenje u čijem radu nam pomažu sarajevski ljekari”, istakao je doc. dr. Nešad Hotić.

UKC – aktuelno.ba

Komentari

Komentara