Ministar Ahmetović posjetio demobilisanog borca Emira Mujakovića u Gornjoj Tuzli

Menprom

Nakon što je resorno ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona predvođeno ministrom za boračka pitanja TK Fedahijom Ahmetovićem jučer potpisalo  Ugovore o dodjeli finansijskih sredstava za pomoć u rješavanju stambenih potreba branilaca i članova njihovih porodica u 2021. godini sa 74 korisnika ovog oblika podrške, među njima se našlo i ime Emira Mjakovića, demobilisanog borca koji nije mogao prisustvovati ovom potpisivanju jer je nešto lošijeg zdravstvenog stanja.

Reha Centar

Dan poslije, ministar Fedahija Ahmetović je u društvu Muzijeta Kahrimanovića, predsjednika DB TK zakucao na vrata Emira Mujakovića u Bosankoj ulici u Gornjoj Tuzli i lično mu donio ugovor koji su zajedno potpisali u Emirovoj kući.

Uz kahvu i ugodan razgovor Emir je ministru predstavio svoje namjere zamjene krova kuće koji već duže vrijeme prokišnjava a za te namjene je od strane ministarstva dobio iznos od 4 000 maraka.

“Skoro sam pa nepkretan ali dobro je, sad sam još bolje jer ću uz pomoć svojih saboraca zamijeniti krov koji prokišnjava i jako sam sretan zbog toga. Iznenadilo me kada su me nazvali i rekli da će mi ministar za boračka pitanja lično doći kući i ja sam mu zahvalan na ovoj posjeti koja mi znači”- kazao je Emir tokom ministrove posjete.

Ministar Ahmetović nije želio komentarisati ovu posjetu ali nam je kratko kazao da je želio lično u Emirovoj kući potpisati ugovor zajedno sa njim te se na licu mjesta uvjeriti kako je Emir a kako mu se još može pomoći.

Ova posjeta ministra Ahmetovića demobilisanom borcu je svakako čin vrijedan pažnje, a kako se u posjetu ne ide praznih ruku pobrinuli su se iz Saveza demobilisanih boraca TK koji su Emiru uručili i prigodne poklone.

Za gostoprimstvo, toplu kafu i sok zaslužan je Emirov saborac Rešad Burek koji često obilazi Emira i kako smo saznali njegova je desna ruka za pomoć kada zatreba.

“Hvala vam i od mene što ste došli i što ste mu pomogli”- kratko je na kraju kazao Rešo.

R.T.

Komentari

Komentara