Koordinacija boraca TK u posjeti porodicama jučer uhapšenih pripadnika Armije BiH

Spread the love
Menprom

Predstavnici Koordinacije boračkih saveza Tuzlanskog kantona obišli su danas porodice jučer uhapšenih pripadnika Armije RBiH, te za iste obezbijedili pomoć u prehrambenim namirnicama i novcu. Delegacija Koordinacije posjetila je i porodicu komandanta 206.viteške zvorničke brigade Šemsudina Muminovića te iskazala spremnost za svaki vid podrške.

Reha Centar

„Ovdje smo danas kako bi dali do znanja porodici našeg komandanta Šemse Muminovića da smo u ovim trenutcima uz njih te da stojimo na raspolaganju za svaki vid pomoći. Vjerujemo u potpunu nevinost komandanta kao i svih jučer uhapšenih i da će se dokazati vrlo brzo da su nevini jer naš put borbe za slobodu je bio čist.“ kazao je Fahrudin Hasanović, predsjednik Koordinacije boraca TK.

On je još dodao da će već danas delegacije obići i ostale porodice svih jučer uhapšenih, te sagledati mogućnosti za sve vrste pomoći.

„ Još uvijek sam preplašena, više načinom na koji je moj muž uhapšen i priveden nego li njegovom odgovornošću za bilo šta što mu se stavlja na teret jer znam da je častan čovjek, borac, roditelj.Želim i hoću da vjerujem u pravdu i pravedno suđenje mom Šemsi jer se i on borio za državu u kojoj će postojati vladavina prava. Također, očekujem od institucija naše zemlje i naših političkih lidera da pomognu da se ljudi ne hapse na ovakav način, bar ne oni koji su sve vrijeme dostupni svim pravosudnim institucijama a od bošnjačkih lidera očekujem da pomognu da se Šemsudin Muminović i svi drugi pripadnici Armije BiH kojima se pokušava namjestiti da su isti kao i oni koji su činili zločine, zaštite od orkestriranih i naručenih lažnih optužnica“- kazala je supruga ratnog komandanta Šemsudina Muminovića, Zurijeta Muminović, koja se ovom prilikom zahvalila predstavnicima Koordinacije za iskazanu brigu i pomoć.

 

 

Komentari

Komentara