Koordinacija boraca TK oštro osudila izjave Delića i Konakovića

Spread the love
Menprom

Koordinacija boračkih organizacija Tuzlanskog kantona održala je press konferenciju za medije na kojoj su oštro osudili izjave gradonačelnika Lukavca, Edina Delića, predsjednika NIP-a Elmedina Konakovića, te neosnovane i ne utemeljene optužbe na račun Vlade i premijera TK, a u vezi sa nabavkom opreme za potrebe MUP-a Tuzlanskog kantona.

Reha Centar

„Kada je u pitanju izjava Edina Delića, prosto ne mogu da vjerujem da je on kao pripadnik Armije Bosne i Hercegovine gotovo pa izjednačio oslobodilačku armiju sa agresorskom, posebno čudi to da je i sam bio pripadnik Armije RBiH, te da je faktički i sebe stavio u istu ravan sa onima koji su počinili teške zločine i zločin genocida na prostoru BiH. Najmanje što od njega očekujemo je da se javno izvine svim pripadnicima Armije RBiH, a ako u njemu imalo imam morala bilo bi dobro da nakon ove izjave podnese ostavku“, kazao je ovom prilikom Fahrudin Hasanović, predsjednik Saveza RVI TK.

Press konferenciji je prisustvovao i ministar za boračka pitanja TK, Zoran Blagojević koji se osvrnu na izjavu gradonačelnika Delića, ali i na izjavu predsjednika NIP-a Konakovića.

„Ne zna šta mu je bilo pa da poistiovjeti pripadnike Armije BiH sa pripadnicima zločinačke vojske RS, to je za mene prosto neprihvatljiva izjava i istu osuđujem. Kada je u pitanju izjava Elmedina Konakovića u Banja Luci u kojoj je u istu ravan stavio neustavno obilježavanje 9. januara Dana RS i 1. mart Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine moram reći da ovako nešto ne bi uradio ni pijanac u kafani, a ne neko ko sutra treba da bude ministar vanjskih poslova BiH. Samo dovođenje u istu ravan ovih datuma je skandalozno“, kazao je ministar Blagojević.

Kada je u pitanju nabavka opreme za potrebe MUP-a TK, a koja je u posljednje vrijeme u medijima od strane zlonamjernika kritikovana, svi učesnici današnje press konferencije su napomenuli da je samo dobro opremljena i obučena policija garant mira, stabilnosti i sigurnosti svih građana Tuzlanskog kantona, te da u tome ne vide nikakvu prijetnju bilo kome već naprotiv prije svega sigurnost.

Predstavnici Koordinacije su još istakli kako daju punu podršku premijeru Irfanu Halilagiću, kao i Vladi i Skupštini Tuzlanskog kantona da istraju na opremanju policije koja treba i mora u svakom trenutku biti zaštitnik slobode i prava svih građana kao i ustavnopravnog  poretka naše zemlje.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara