Potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo u posjeti Koordinaciji bračkih saveza TK

Spread the love
Menprom

Službenu posjetu Tuzli i obilježavanju 28. godišnjice od masakra na tuzlanskoj Kapiji, potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo iskoristio je kako bi se u poslijepodnevnim satima sastao sa svim predsjednicima boračkih saveza Tuzlanskog kantona, koji djeluju u sklopu Koordinacije boračkih saveza.

Reha Centar

Ovom prilikom, potpredsjednika Lendu, predsjednici boračkih saveza TK su upoznali sa svim trenutnim aktivnostima na rješavanju i unapređenju prava boračke populacije iz Zakona o osnovnim i dopunskim pravima boraca i članova njihovih porodica, kako na federalnom tako i na kantonalnom nivou.

„Naš zajednički cilj je Bosna i Hercegovina, stabilna, prosperitetna i funkcionalna država sa svim svojim mehanizmima, jer samo u takvoj Bosni i Hercegovini možemo, graditi, stvarati i unapređivati prava svih njenih naroda i građana pa samim tim i boračke populacije. Danas sam ovdje sa svojim saborcima osjetio i uvjerio se da isto mislimo i da bez obzira na sve okolnosti i nametanja nekih zakona za funkcionisanje vlasti moramo i dalje biti jedinstveni i mudri kako bi, opet ponavljam sačuvali Bosnu i Hercegovinu koja je naš jedini cilj“- kazao je ovom prilikom Refik Lendo, potpredsjednik FBiH.

„Razgovarali smo o kompletnoj situaciji i stanju boračke populacije u Bosni i Hercegovini, o svim tim statusnim pitanjima boračke populacije i naravno o stanju u Bosni i Hercegovini, te položaju Bošnjaka u domovini. Kada je u pitanju položaj boračke populacije u Tuzlanskom kantonu možemo reći da smo zadovoljni ali da svakako ima prostora da se obim nekih prava u okvirima Zakona o dopunskim pravima boraca poveća a jedna o tih mjera je i svakako uvođenje u pravo supruga umrlih demobilisanih boraca kada je u pitanju egzistencijalna naknada i mislimo da će već na narednoj sjednici Skupština Tuzlanskog kantona na prijedlog Vlade usvojiti te izmjene i dopune“- kazao je ovom prilikom Edin Hadžimuhamedović, predsjednik Koordinacije boraca TK.

Svi sudionici ovog sastanka su se složili kako i danas moraju uložiti dodatne napore svim demokratskim metodama kako bi se sačuvala Država i njene institucije.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara