Kolektivna dženaza u Bratuncu 12. maja

Rental Travel

U utorak 12. maja 2015. godine u Memorijalnom centru i šehidskom mezaru Veljaci, kod Bratunca, bit će obavljen ukop i klanjana kolektivna dženaza civilnim žrtvama zločina počinjenih u Batuncu.

Reha Centar

Tim povodom u Tuzlanskom muftijstvu održana je press konferencija na kojoj je medijima predočen broj identificiranih tijela, te program manifestacije Dani genocida u Bratuncu, koja se organizuje po deveti put.

Elvir ef. Hodžić

Podsjetimo, 1992. godine u Bratuncu je ubijeno 603 civila Bošnjaka, a do sada je identificirano i ukopano 273 tijela. Iz Medžisa Islamse zajednice Bratunac potvrđeno je da će na devetoj kolektivnoj dženazi biti ukopano najmanje osam tijela, iako bi uu narednih sedam dana taj broj mogao biti uvećan.

Iz Medžisa Islamse zajednice Bratunac potvrđeno je da će na devetoj kolektivnoj dženazi biti ukopano najmanje deset tijela, iako bi u narednih sedam dana taj broj mogao biti uvećan.

Admir ef. Velić

Gotovo da nije bilo niti jedne kolektivne dženaze a da nije ukopano maloljetno dijete od 1 do 10 godina.

Tako je i ovaj put, dženaza će se klanjati ocu i dva maloljetna sina, dva brata Nurdinu Omiću rođenom 1980 godine i Hajrudinu Omiću rođenom 1983 godine čija su tijela pronađena u Ljuboviji odnosno Loznici u susjednoj Republici Srbiji.

Mehmed Pargan

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara

Posted In: