Predstavljamo kandidate: Prof. dr. Zijad Džafić, redni broj 4 .kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH

Spread the love
Menprom

Rođen je 26.avgusta 1970. godine u Gračanici. Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli je diplomirao, magistrirao i doktorirao. Na istom Fakultetu je zaposlen od 1998. godine, pri čemu je biran u sva naučno nastavna zvanja, od asistenta do redovnog profesora.

Reha Centar

Obavljao je dužnost Prodekana za NIR na Ekonomskom fakultetu u Tuzli, a trenutno je glavni urednik časopisa Economic Review: Journal of Economics and Business.

Aktivno je učestvovao na mnogobrojnim naučnim skupovima domaćeg i međunarodnog karaktera. Bio je na stručnim usavršavanjima i studijskim posjetama relevantnim institucijama u Italiji i Austriji, te je bio član timova za izradu velikog broja strategija razvoja privrede. Govori italijanski i engleski jezik.

Objavio je značajan broj knjiga i naučnih radova iz područja ekonomskih nauka. Član je SDA od njenog osnivanja i u Savjetu je za ekonomska pitanja GO SDA Tuzla. Bio je pripadnik Armije RBiH. Oženjen je i ima dvoje djece.

Press SDA Tuzla

Plaćeno marketinško oglašavanje

Komentari

Komentara