Smajo Mandžić, kandidat za Skupštinu TK: U svakom vremenu uz svoj narod i svoju domovinu

Spread the love
Rental Travel

Predizborna kampanja je u toku, političke stranke i kandidati predstavljaju građanima svoje planove, ciljeve, projekte, svako na svoj način, neki objektivne i realne a neki megalomanske.

Reha Centar

Puno je na političkoj sceni i novih i starih lica a ono što se da primijetiti je da većina njih i nema baš neki zapažen društveni background, odnosno da i nisu bili uz i sa ovim narodom bosanskim kada mu je bilo teško.

Kada čitate biografiju Smaje Mandžića (SDA), aktuelnog zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona i kandidata ove stranke za Skupštinu Tuzlanskog kantona za mandatni period 2018. – 2022. godina ne možete se oteti dojmu da se radi o “vječitom borcu” za narod i domovinu.

Inat, prkos, domoljublje i nam bosanski krase ovog čovjeka od ranih momačkih dana do danas. U odbrambeno-oslobodilačkom ratu je pokazao i dokazao da mu je domovina svetinja pa je svoj ratni put u Armiji RBiH krunisao ordenom “Zlatnog ljiljana sa zlatnim vijencem” i trenutno je jedini živi nosilac tog priznanja u Bosni i Hercegovini.

Nakon okončanja rata nije čekao nagrade i priznanja niti da živi od slave koju nosi, već je pokrenuo vlastiti biznis koji i danas ima.Ostao je onaj isti, prkosan, ponosan i uvijek spreman pomoći svom narodu i svojim saborcima pa je prije samo nekoliko dana donirao i veliki dio građevinskog materijala za izgradnju kuće logoraša i demobilisanog borca Vahida Bećirbašića iz Moluha kod Tuzle koga nikada u životu nije vidio niti upoznao.

Kao zastupnik u Skupštini Tuzlanskog kantona pokrenuo je niz inicijativa koje su ugledale svjetlo dana a ogledaju se u brojnim pogodnostima i zakonskim rješenjima koje idu u korist građana. Sve ih je naravno teško pobrojati pa se nećemo upuštati u tu statistiku ali svako ponaosob je vidljivo, mjerljivo i primjetno.

Glasači ili birači, kako god, na izborima biraju provjereno, dokazano i SIGURNO.

Narod bira a Smajo Mandžić -Mandža se ponudio da i dalje bude glas naroda.

R.T.

Komentari

Komentara