“Izazov” Kalesija, primjer uspješnog poslovanja

Spread the love
Rental Travel

Svaka posjeta, čak i neobavezan razgovor u firmi “Izazov” Kalesija, donese jednu novost, donese informacije vezane za nove poslovne uspjehe. Nije to neočekivano za sve one koji kontaktiraju sa porodicom Jakubović koja potpisuje sva postignuća firme. Od ideje, temelja, do najnovijih iskoraka, Esad i Zehra Jakubović daju primjer uspješnog poslovanja, profesionalnog i veoma korektnog odnosa prema radu, svojim uposlenicima, poslovnim partnerima.

Reha Centar

I ovaj susret u krugu tvornice namještaja, među zadovoljnim radnicima, donio je nove informacije koje vrijedi podijeliti, plasirati u javnost. Kako reče direktorica Zehra dugo traju turbulentna vremena, dugo će se još osjećati posljedice globalne krize, ali posla ima, može se i mora raditi. Ko ima takav pristup, uz već pomenutu profesionalnost i korektnost, te jasnu viziju, ideju, želju i volju, onda i rezultati dolaze.

“Pokazatelji za ovaj dio 2014. godine, ukazuju na jednu od možda najuspješnijih godina od postanka firme. Pored širenja prodajne mreže, preseljenje u nove prostorije, novi, savremeno opremljeni proizvodni pogon, donosi i nove poslovne iskorake. Već sada pokazatelji ukazuju na povećanje proizvodnje i prometa od 15% u odnosu na prošlu godinu. Bilježimo jedan od najboljih početak poslovne godine, bilježimo jednu pozitivnu, ili ako hoćete, mnogo pozitivniju poslovnu atmosferu oko sebe”, istakla je direktorica Zehra Jakubović.

IZAZOV KALESIJA

Pozivamo se dalje na pokazatelje i saznajemo kako je izvoz za samo prva tri mjeseca ove godine ostvario 50% od ukupnog prošlogodišnjeg izvoza a u poređenju sa prva tri mjeseca prošle godine, veći je za nekoliko puta. Dobar početak godine kao naznaka dobrog poslovanja i u narednom periodu, posebno zbog činjenice da se Jakubovići ne zaustavljaju na ovim uspjesima. Potvrda je tome i u delegaciji iz Holandije, privrednika koje smo posmatrali kako prilično zadovoljni odlaze iz “Izazova”, nagovještavajući novi poslovni “izazov” za bh proizvođača namještaja.

“Upravo smo okončali pregovore sa jednom delegacijom holandskih privrednika, čini nam se na obostano zadovoljstvo. Otpremili smo robu za blizu 30 salona u Holandiji, očekujemo neke narudžbe, već su određene količine robe i upućene kranjem kupcu. Otvoreno je poslovanje i u Švicarskoj, od aprila traje prodaja naših proizvoda u najvećoj i najjačoj trgovinskoj kući u ovoj zemlji”, zadovoljna je direktorica Jakubović novih poslovnim ostvarenjima. A zadovoljni su i mnogi oko “Izazova”. Pored činjenice da je to društveno odgovorna firma, da jedugo i intenzivno prisutna u medijima, akcijama, da uredno i na vrijeme ispunjava sve svoje obaveze prema državi, a znamo da nisu male, ova firma je ponovo “rasteretila” i Zavod za zapošljavanje.

“Mi smo prelaskom u nove prostororije, za nove proizvodne pogone, povećanjem proizvodnje i prometa, stekli realne uslove da povećamo i broj zaposlenih. Prije preseljenja smo brojali oko 50 a danas nas ima 90 uposlenih”, iznosi podatke direktorica Zehra Jakubović.

U ovoj tvornici namještaja su tokom prethodnih nekoliko godina veliku pažnju posvećivali sajamskim nastupima. Ostvarivanje brojnih kontakata na značajnim sajmovima u zemlji i inostranstvu, rezultirali su svim novim poslovima, svim pokazateljima pozitivnih trendova u proizvodnji i prometu.

Velika smotra, najveća u Evropi, kada je u pitanju ova djelatnost jeste sajam u Kelnu čiji su redovni učesnici i koji su doprinijeli da se uspostave kontakti sa ino partnerima, ostvare značajni poslovni iskoraci. Brojni su sajmovi u zemlji i zemljama okruženja na kojima je “Izazov” prisutan a koji se pokazuju kao pun pogodak. Rezultiraju značajnim narudžbama iz Sarajeva, Beograda, iz Budve, velike količine namještaja se prodaju na sajmovima koji su prodajnog karaktera, sve u svemu, jedna veoma pozitivna priča koja dolazi iz našeg “dvorišta”, iz našeg najbližeg okruženja.

Baš u vrijeme kada je potrebno pozitivnih priča više nego ikada, kada se iznova stvara kvalitetnije pozitivne ozračje, kada naš domaći primjer pozitivnog poslovanja može koristiti i drugima, može biti lekcija u vođenju firme, privrednog subjetka poznatog dana u cijeloj Evropi. Proizvodi sa oznakom “Izazov” Kalesija BiH, danas uljepšavaju domove i poslovne prostore, prodajne objekte u mnogim zemljama Evropske Unije.

 

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara