Delegacije Vlade i Skupštine TK na svečanosti obilježavanja Dana općine Kalesija

Spread the love
Menprom

Dan opcine Kalesija 01 23 05 2024
Povodom Dana općine Kalesija delegacije Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona, predvođene premijerom Irfanom Halilagićem i predsjednikom Žarkom Vujovićem, boravile su u posjeti ovoj općini. U okviru obilježavanja, delegacije su odale počast i položile cvijeće na spomen obilježju, te se prisjetile branilaca Kalesije koji su za oslobađanje ovog područja i odbranu Bosne i Hercegovine položili svoje živote. Također, delegacije su prisustvovale svečanoj akademiji koja je upriličena povodom Dana Općine, nakon čega je svečano puštena u upotrebu zgrada za socijalno stanovanje, čija izgradnja je finansirana sredstvima Evropske unije, Ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice FBiH, te Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH. Također, puštena je u promet i novoizgrađena saobraćajnica u neposrednoj blizini zgrade.

Reha Centar

Dan opcine Kalesija 01a 23 05 2024

Premijer Halilagić je ovom prilikom u svoje i u ime Vlade TK svim građanima Kalesije čestitao današnji praznik, kojim se obilježava činjenica da je Kalesija bila prvi oslobođeni grad u obrambeno – oslobodilačkom ratu.

„Oslobađanje Kalesije bio je herojski i svake hvale vrijedan podvig. Doprinos Kalesije u odbrani Bosne i Hercegovine imamo u vidu svake godine kada se planira realizacija razvojnih projekata. Značajna sredstva prošle su godine uložena i projekte u oblasti vodoprivrede, putne infrastrukture, projekte energijske efikasnosti, školske i druge objekte, a ukupna vrijednost prošlogodišnjih investicija kantonalnog nivoa vlasti u Kalesiji kreće se oko 2 miliona KM“, kazao je premijer Halilagić.

Dan opcine Kalesija 02 23 05 2024

„Neki od tih projekata direktna su pomoć Općini i njenim službama i javnim preduzećima, kao što je npr. nabavka specijalnog vozila za odvoz komunalnog otpada za KP Komunalac Kalesija, kao i zamjena vanjske stolarije na objektu JZU Dom zdravlja Kalesija. Osim ovoga, osluškujući potrebe Kalesije koje nam je prethodno prezentirao načelnik Džafić, krajem prošle godine izdvojili smo i 100.000 KM za sufinansiranje II faze izgradnje javnog obdaništa u Kalesiji i nadam se da će obdanište uskoro i biti otvoreno“, kazao je premijer Halilagić, podcrtavajući da sve navedeno pokazuje da Kalesija u Vladi Tuzlanskog kantona ima i da će u narednom periodu imati partnera za sve razvojne projekte koji život građana čine kvalitetnijim.

Dan opcine Kalesija 02a 23 05 2024

Dan opcine Kalesija 03 23 05 2024

Dan opcine Kalesija 04 23 05 2024

Dan opcine Kalesija 05 23 05 2024

 

aktuelno.ba

Komentari

Komentara