Delegacija Vlade i Skupštine TK posjetila Kalesiju

Menprom

Dan Općine Kalesija bio je povod da delegacije Skupštine i Vlade Tuzlanskog kantona, predvođene predsjednikom Žarkom  Vujovićem i premijerom Irfanom Halilagićem, posjete Kalesiju. U okviru posjete, delegacije su odale počast i položile cvijeće na spomen obilježju, te se prisjetile branilaca Kalesije koji su za oslobađanje ovog područja i odbranu Bosne i Hercegovine položili svoje živote. Također, delegacije su prisustvovale svečanoj akademiji koja je upriličena povodom Dana Općine, nakon koje je, u Kabinetu načelnika, upriličen radni sastanak sa rukovodstvom Općine.

Reha Centar

„Svim građanima Kalesije, prije svega želim čestitati današnji praznik. Praznik kojim se obilježava činjenica da je Kalesija bila prvi oslobođeni grad u proteklom ratu. Herojski je to i svake hvale vrijedan podvig“, kazao je premijer Halilagić i dodao da Vlada sve to ima u vidu kada se planira realizacija razvojnih projekata. „Značajna sredstva uložili smo u projekte u oblasti vodoprivrede, putne infrastrukture, školske objekte te Općinski sud u Kalesiji, a ukupna vrijednost prošlogodišnjih investicija kantonalnog nivoa vlasti u Kalesiji, kreće se nešto više od 2,5 miliona KM“, zaključio je premijer Halilagić. Također, najavljen je i nastavak razvojnih projekata i investicija, kako u Kalesiju, tako i u druge lokalne zajednice, a sve po principu ravnomjernog i solidarnog razvoja.

„Prijatno sam iznenađen praktičnim pristupom i spremnošću da se krene sa realizacijom projekata koje građani Kalesije smatraju za prioritetne. Posebnu pažnju posvetili smo izgradnji obdaništa u Kalesiji i završetku radova na započetoj izgradnji sportske dvorane u ovoj općini“, zaključio je premijer Halilagić.

„Hvala premijeru Halilagiću i ministrima koji su danas posjetili Kalesiju. Mi danas proslavljamo rođendan grada, jer smo na današnji dan 1992.godine postali prvi oslobođeni grad u BiH. Premijeru smo predstavili tri bitna projekta za koje očekujemo podršku u ovoj godini, a to su izgradnja predškolske ustanove, završetak radova u Gradskoj dvorani i Ambulante u Tojšićima. Nadam se da će biti sluha jer građani Kalesije to zaslužuju“, kazao je načelnik Općine Kalesija Sead Džafić.

aktuelno.ba

 

 

 

 

Komentari

Komentara