Stručni seminar profesora i stručnjaka geologije i rudarstva Bosne i Hercegovine

Spread the love
Menprom

Danas je u Motelu “Rudar”  održan  stručni seminar koji je organizovala JUMS Rudarska škola i PPZ-e.

Reha Centar

Predavači su bili eminentna imena, stručnjaci sa naših terena. Stručnom skupu obratio se dipl.ing., direktor JU MS Rudarske škole, gospodin Derdemez Miralem. Zatim, predavači, dekan RGGF-a Kemal Gutić,dr.Zvjezdan Karadžin, dr. Sanel Hodžić održali su određena stručna predavanja iz geološke i rudarske naučne struke.

Također, intelektualnom auditorijumu obratio se i gost-predavač gospodin Nermin Hodžić, dipl. geolog kao i gospodin Jasmin Isabegović.

Nikola Cica

Seminar je realizovan u saradnji sa RGGF-om i Rudarskim institutom Tuzla, d.o.o. “Rudar”.

Seminaru je prisustvovalo preko 60 učesnika, koji su izrazili zadovoljstvo i zahvalnost zbog organizacije jednog ovakvog skupa i istakli da je isti bio jako edukativan i interesantan. Također je istaknuto da je potrebno organizovati više seminara u okviru struke i u narednom periodu.
Seminar je namijenjen profesorima geološke i rudarske struke, te članovima lokalne zajednice.

Svoj doprinos su dali i profesori iz Banovića, Zenice, Prijedora, Kaknja, pored navedenih učešće u seminaru uzeo je i mr. Nikola Čiča ispred Pedagoškog zavoda TK, predstavnik Elektrodistribucije gospodin Salko Bukvarević, direktori Rudnika “Šikulje” “Banovići” i drugi.

seminar

Seminar je uspješno realizovan, a saradnja će se nastaviti kontinuirano. Cilj ovog seminara bio je da se učesnicima prenesu ključna znanja o savremenim trendovima u rudarstvu i geologiji,  značaju i razvoju ove oblasti na našim terenima.

Posebno se zahvaljujemo gospodinu Mumiću, d.o.o. “Rudar”,  kao pokrovitelju ovog seminara!

(aktuelno.ba/Foto – Faruk Imamović)

GALERIJA SLIKA

Komentari

Komentara