Gradonačelnik Grada Tuzla posjetio učesnike 4. Ethno festivala u Tuzli

Spread the love
Rental Travel

U Tuzli se, u Kući Plamena mira, u periodu od 25. do 31. jula 2016. godine održava četvrti Ethno festival, u organizaciji Udruženja „akustikUm“ Tuzla, orkestra Balsika i UG „Kuća plamena mira“. Ethno festival promoviše  tradicionalnu muziku iz cijelog svijeta i u njemu učestvuje više od stotinu mladih muzičara iz Evrope i svih balkanskih zemalja.

Reha Centar

KUĆA PLAMENA MIRA

Gradonačelnik Grada Tuzla, Jasmin Imamović, posjetio je Kuću Plamena mira na Slanoj Banji, u kojoj se odvijala jedna od radionica učesnika Ethno festivala.

Gradonačelnik se ovom prilikom obratio organizatorima i gostima riječima dobrodošlice i zahvalio im se što su dolaskom u Tuzlu, svojim različitostima dodatno obogatili naš grad i ujedno mu poklonili  snagu svoga duha.

Dodao je, da se u njihovom izvođenju može osjetiti harmonija među razlikama, jer iako govore različitim jezicima i dolaze iz oko petnaest različitih zemalja, koriste zajedničko pismo, a to su note. „Baš kao što vaši različiti muzički instrumenti u zajedničkom izvođenju zvuče skladno, isto tako i različitosti, koje donosite iz svojih zemalja, stvaraju harmoniju i čine  svijet  boljim, a to je nešto što svi zajedno trebamo njegovati i podržavati“ rekao je gradonačelnik Imamović u svom obraćanju mladim muzičarima.

KUĆA PLAMENA MIRA

Gradonačelnik je, također,  kazao da je siguran da će večeras u 20.30 na Trgu slobode, građani  i gosti  Tuzle  uživati u završnom koncertu „Ethno festivala“, koji se odvija u okviru programa „Ljeto u Tuzli 2016“.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara