Fondacija “Sport za djecu” iz Holandije obradovala male gimnastičare Tuzle

Menprom

Gimnastički klub “Tuzla”, koji broji više od 150 članova u dvije sekcije, napokon je, poslije četiri decenije čekanja, obnovio svoju opremu.

Reha Centar

Do sada su mladi gimnastičari vježbali na spravama koje bi zasigurno bile muzejski eksponati u razvijenim državama, ali ih to nije spriječavalo da redovno dolaze na treninge i da sa svojim trenerima uče osnove bazičnog i itekako bitnog sporta za razvoj djece.Opremu vrijednu 10.000 eura donirala je Fondacija “Sport za djecu” iz Holandije na čelu sa Stefanom Groothuisom.

Tuzlanski gimnastičari ubuduće će na raspolaganju imati novi razboj, tri manje tranpoline, najkvalitetnije strunjače, zaletne staze…

ALMIR ATIKOVIĆ

– Oprema nam je ustupljena potpuno besplatno. U Holandiji svakih pet godina u školama obnavljaju gimnastičku opremu. Nama je pripao dio korištene, ali itekako očuvane i adekvatne opreme koja će nesumnjivo koristiti našim gimnastičarima – kaže Atiković.

Fondacija “Sport za djecu” diljem Holandije prikuplja sportsku opremu, ne samo za gimnastiku, a takvu opremu potom distribuira u manje razvijene zemlje kakva je, nažalost, i naša.

GIMNASTIKA

Svoju radost zbog dolaska nove opreme u klub nisu krili članovi GK “Tuzla”, koji su aplauzom nagradili Stefana Groothuisa, čija će fondacija najvjerovatnije vrlo skoro opremiti i jednu fiskulturnu salu osnovne škole u Tuzli.

GIMNASTIKA
.

Izvor : Autor: E. Sk. – Avaz – Foto: aktuelno.ba

Komentari

Komentara