Sportske legende Tuzle podržale “Sportsku platformu” Bahrudina Bate Hadžiefendića

Menprom

Danas u 14:00 sati u Hotelu Tuzla kandidat za gradonačelnika dr. Bahrudin Hadžiefendić sportskim klubovima/udruženjima istaknutim sportskim radnicima i sportistima prezentirao je sportsku platformu koju će realizirati u svom četverogodišnjem mandatu.

Reha Centar

Predstavnici klubova poput Kuglaškog kluba “Sloboda”, Biciklističkog kluba “Tuzla”, Plivačkog kluba “Zmaj -Alpamm”, KBS “Tuzla-Sinbra”, Fudbalskog kluba “Proleter”, OFK “Tuzla”, Streljački invalidni klub “Tuzla”, SSRI “Tuzla”, RKS “Tuzla”, NK “Kiseljak”, SSTK i mnogi drugi imali su priliku da se upoznaju sa sportskom platformom. Zbog ranije preuzetih obaveza Mersad Kovačević i Kada Delić nisu prisustvovali ali su video obraćanjem dali podršku sportskoj platformi kandidata Bahrudina Hadžiefendića.

“Za dosadašnja izdvajanja iz budžeta grada za sport ne možemo reči da su unazad 16 godina bila simbolična, naprotiv, ali sigurno možemo reči da je loše usmjeravanje i raspodjela novca od strane gradskih “vladara”  ključan problem koji je doveo tuzlanski sport u agoniju. Želim da se u budućnosti sportom u Tuzli bave dokazani sportski radnici i sportisti entuzijasti, sa kojima ćemo zajednički vratiti zlatni sjaj tuzlanskom sportu. Ovo je naš prvi sastanak a u budućnosti će ih biti mnogo i čvrsto stojim iza predstavljene sportske platforme”, rekao je Bahrudin Hadžiefendić, kandidat za gradonačelnika.

Mnogi prisutni su iznjeli probleme sa kojima se susreću u radu svojih klubova, kao i da tuzlanski sport koji je bio prepoznatljiv u bivšoj Jugoslaviji pao na niske grane. “Mislim da je ovo veliki napredak samo što ste nas pozvali i okupili da iznesemo svoje mišljenje. Ovo se nije desilo unazad 15 godina, smatram da je sportska platforma Bahrudina Hadžiefendića izuzetna i kada bi pola realizovao bilo bi više nego odlično” rekao je Mirsad Hasić, predstavnik SSRI “Tuzla”.

Sportska platforma:

Ø  Formirat službu za sport, kulturu i mlade

Ø  Uspostaviti saradnju sa Fakultetom za tjelesni odgoj i sport, Ministarstvom za obrazovanje, nauku kulturu i sport i drugim sportskim relavantnim faktorima

Ø  Izgraditi, obnoviti i održavati 50 dječijih i  sportskih igrališta u svih 40 mjesnih zajednica

Ø  Izradu kriterija za usmjeravanje i raspodjelu sredstava vršit će predstavnici stručnih radnika iz oblasti sporta

Ø  Formirat ću savjetodavno tijelo od uspješnih sportista i sportskih radnika

Ø  Omogućiti klubovima povoljnije cijene sata u sportskim dvoranama

Ø  Napraviti sistemsko finansiranje sporta uz podršku pravnih subjekata preko Udruženja Privrednika kroz izdvajanje takse za sport,

Ø  Usaglasiti zakonske procedure koje će pomoći finansiranju klubova i poboljšanju stanja u ovoj oblasti (zakonske olakšice firmama koje potiću i finansiraju sport)

Ø  Inicirati sistemsku raspodjelu velikih pravnih subjekata po principu: jedna firma = jedan klub/sport

Više na web stranici www.batohadziefendic.ba

Ostali prisutni su takodjer ocijenili sportsku platformu kao veoma pozitivnu izrazivsi nadu da ce biti i realizovana.

 

M.T.

Komentari

Komentara