Emir Razić PL Tuzla: Jedinica Patriotske lige Tuzla je dala nemjerljiv doprinos u odbrani Bosne i Hercegovine

Menprom

Polaganjem vijenaca i cvijeća na spomen obilježju na Slanoj Banji danas je počela manifestacija obilježavanja 28. godišnjice od formiranja Patriotske lige u Tuzli. Ova vojna formacija Armije RBiH imala je značajne rezultate u odbrani Bosne i Hercegovine na cijelom njenom teritoriju.

Rental Travel

“Jedinica Patriotske lige Tuzla nije bila samo jedinica koja je štitila i čuvala Tuzlu već su njeni borci odmah po izbijanju agresije na BiH bili u Sapni, Kalesiji i šire. Bili su to obični ljudi, radnici, intelektualci koji su puno prije same agresije na BiH  a uvidjevši šta se dešava u susjednoj Hrvatskoj i Sloveniji i koje nam se zlo sprema, pripremali i uvježbavali narod za odbranu. Ova jedinica dala je i narodnog heroja a tadašnjeg komandira specijalne jedinice Patriotske lige Mehdina Hodžića te još pet zlatnih ljiljana”, kazao je Emir Razić, predsjednik Patriotske lige Tuzla.

O samom značaju i ulozi Patriotske lige u odbrani Bosne i Hercegovine govorio je Salim Hodžić, tadašnji komandir opštinske jedinice Patriotske lige Tuzla, koji je istakao da je značaj ove jedinice veliki jer je kako je kazao puno prije same agresije radila na pripremi i organizovanju naroda za odbranu.

“Na večerašnjoj tribini od 19 sati građani će na osnovu historijiskih činjenica i dokaza imati priliku čuti puno više od ovoga što sam ja danas kratko rekao pa ovom prilikom želim pozvati sve članove Patriotske lige i građane Tuzle da dođu u BKC u 19,00 sati i uveličaju našu godišnjicu”, kazao je kratko Salim Hodžić.

Javna tribina “Uloga i značaj Patriotske lige u odbrani Bosne i Hercegovine” počinje večeras od 19 sati u Plavoj Sali BKC TK u Tuzli.

Press Patriotske lige Tuzla

aktuelno.ba

 

 

Komentari

Komentara