Eldin Ibrahimović, kandidat SDA Tuzla za Gradsko vijeće: Imamo Plan za bolju Tuzlu!

Rental Travel

Ko je Eldar Ibrahimović?

Reha Centar

Rođen sam 1977. godine. Osnovnu školu sam završio u Bukinju., a srednju Turističko-ugostiteljsku školu u Tuzli. Civilna sam žrtva rata i invalid 60 posto. Privatni sa poduzetnik, direktor i vlasnik firme „Autodijelovi Edo“ u kojoj upošljavam deset ljudi. Oženjen sam i otac dvoje djece.

Zašto je SDA Vaš politički izbor?

SDA je moj politčki izbor iz više razloga. To je stranka koja je udarila temelje nezavisne, suverene i nedjeljive BiH. Reforme koje kadrovi ove stranke vode ka funkcionalnoj državi i jedinstvenom ekonomskom prostoru trebaju privući novi kapital u BiH i dati polet ekonomiji. Mislim da tu politiku treba proširiti i na niže nivoe vlasti, kako bi zajedno Bosnu i Hercegovinu brže usmjerili ka NATO-u i Evropskoj uniji.

Zašto bi glasači na predstojećim izborima trebali dati glas baš Vama?

U prvi plan bih istakao svoje kvalitete koje sam pokazao kao privatni poduzetnik. Moji poslovni partneri, radnici i komšije me znaju kao nekog ko je pouzdan i čestit. Dao sam doprinos u brojnim humanitarnim akcijama. Dugi niz godina sam radio za američku korporaciju KBR, i boravio u brojnim zemljama svijeta, gdje sam zabilježio dobre prakse i iskustva koje se mogu prenijeti i u našoj Tuzli. Svoje glasače i sugrađane sigurno neću iznevjeriti.

Ukoliko Vas građani budu izabrali kao budućeg vijećnika u GV Tuzla, šta  konkretno od Vas mogu očekivati?

Vijećnici imaju mnogo mogućnosti da svojim djelovanjem utiču na kvalitet života u Tuzli. U fokusu mog djelovanja bit će ekologija, podrška pokretanju malih i srednjih preduzeća, komunalna infrastruktura, posebno dio koji se odnosi na toplifikaciju objekata, više igrališta za djecu i prostora za mlade. Zalagat ću se za ravnomjeran razvoj mjesnih zajednica, veće učešće građana u javnim poslovima i reformi gradske uprave. Gradski odbor SDA Tuzla je opredijeljen da se dosljedno sprovede i inovira strategija posvećena mladima i dat ću svoj doprinos u tome. Djela govore više nego riječi i nadam se da ću dobiti priliku da sve što sam naveo i dokažem kao vijećnik. Snažna SDA – Bolja Tuzla.

 

Komentari

Komentara