Zaim Mustafić, kandidat SDA Tuzla za Gradsko vijeće: Imamo Plan za bolju Tuzlu!

Rental Travel

Ko je Zaim Mustafić?

Reha Centar

Rođen sam 1993. godine u mjestu Maćesi (Milići). Zbog ratnih dešavanja, odmah nakon rođenja sa porodicom dolazim u Tuzlu. Nakon kraćeg boravka u tuzlanskom naselju Mejdan, selim u Simin Han gdje živim i dan danas. Osnovno obrazovanje završavam u OŠ Simin Han, nakon čega se odlučujem za Gimnaziju ”Meša Selimović” u Tuzli. Poslije srednje škole upisujem Mašinski fakultet-proizvodni smjer na Univerzitetu u Tuzli. Odmah po zavšetku studija dobijam posao u firmi ”Probosing” doo Tuzla i funkciju projektog inžinjera. Također sam po završetku prvog ciklusa studija upisao i drugi ciklus/master studij na Mašinskom fakultetu u Tuzli, proizvodni odsjek.

Zašto je SDA Vaš politički izbor?

Od samog osnivanja, pa do dan danas, SDA predstavlja najstabilniju i najkvalitetniju političku partiju. Predstavlja garanciju za očuvanje nezavisnosti i cjelovitosti Bosne i Hercegovine. Aktivno uključivanje mladih te njihov položaj u društvu predstavljaju glavne prioritete stranke, koja mlade smatra najdragocjenijim resursom svakog društva. SDA nudi najzrelije i najkonkretnije odgovore na najteža pitanja, prihvatljiva za sve građane. Snažno podržava viziju napretka lokalnog ekonomskog razvoja i lokalne samouprave kako bi je građani doživjeli kao svoje pravo i svoju obavezu za odgovorno i proaktivno upravljanje lokalnim razvojem i poslovima, ostvarujući novi kvalitet života u lokalnoj zajednici, a time i u cijeloj BiH.

Zašto bi glasači na predstojećim izborima trebali dati glas baš Vama?

Kao pripadnik mlade populacije imam obavezu i dužnost da se borim za ”nas” jer smo trenutno isključeni i marginalizirani. U firmi gdje radim, a koja posluje za tržište EU, obnašam funkciju voditelja tima koji sačinjavaju mašinski, elektro te građevinski inžinjeri.  Predstavljam mladu, ambicionznu osobu koja ne želi da ide van BiH, ne želi da gleda kako mu svakodnevno odlaze prijatelji, kolege, rodbina, poznanici zbog stanja koje trenutno ne garantuje ništa za nas – mlade.

Ukoliko Vas građani budu izabrali kao budućeg vijećnika u GV Tuzla, šta  konkretno od Vas mogu očekivati?

Svim građanima ću biti svakodnevno dostupan, te totalno posvećen tekućim problemima. Prioritet je rješavanje problema mladih koji svakodnevno napuštaju BiH. Osnovni razlog odlaska mladih je direktno vezan za otežanu mogućnost zaposlenja po završetku obrazovanja, a što se veže i za nemogućnost osnivanja porodice i rješavanja stambenog pitanja. Navedena problematika je direktno vezana za privredni razvoj. Svjedoci smo da zbog loše politike imamo trend premještanja proizvodnih pogona iz Tuzle, te su mogućnosti za zapošljavanje svedene na minimum. Kroz posao sam direktno uključen u privredu, te rad sa mladim ljudima koji svakodnevno nižu uspjehe i dokazuju se kvalitetnim radom. Imamo plan i strategiju kako ubrzati privredni razvoj i smanjiti broj odlazaka mladih. Rezultati će biti vidljivi nakon kraćeg vremena jer aktuelna vlast ne radi ništa po ovim pitanjima.

Komentari

Komentara