„Dubioza kolektiv“, najbolji regionalni bend održaće ovog petka koncert u Tuzli

Spread the love
Menprom

„Dubioza kolektiv“, najbolji regionalni bend prema glasovima publike na izboru za MTV nagradu, održaće ovog petka koncert u Tuzli, 22.07. na Brodolom Live stageu. Koncert u Tuzli je jеdini nastup Dubioza Kolеktiva u BiH, tokom 2016. godinе.

Reha Centar

Kao novi sadržaj Brodoloma, Live stage naklonjen je različitim muzičkim ukusima i publici pruža mogućnost osjećaja akumulirane energije i najrazličitijih muzičkih žanrova, od ska, panka, regea, hip-hopa, najvećih blues i rock klasika do elektronske muzike.

Kapije Live stagea, smještenog na lokaciji Carinska zona – Šićki Brod, za posjetioce će biti otvorene već od 21 sat. Oni posjetioci koji ne stignu svoju ulaznicu nabaviti na nekom od prodajnih mjesta, mogu iste kupiti i na ulazu. Za razliku od druge večeri Brodolom festivala, kada je obavezna bijela boja garderobe, tzv. dress code za Live stage nije obavezan. Svjetla i zvuk Live stage gase se u 02:00, nakon čega slijedi priprema za subotnje izdanje Brodoloma, posvećeno elektronskoj muzici.

Obučeni u svoje žuto-crne dresove, momci iz Dubioze, pozvali su publiku, te najavili pravi spektakl, sjajnu atmosferu i fusion spektakl koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

“Konačno se vraćamo u Tuzlu, u kojoj nismo svirali koncert već par godina. Drago nam je da učestvujemo u desetoj godini Brodoloma, koji se proširio i dodao “live” stage. Nema puno festivala u našoj zemlji koji se mogu pohvaliti dvocifrenim brojem godina. Dress code za drugu noć je bijelo. Međutim, za naš koncert nema dress code-a, ali bi savjetovali da tuzlanke i tuzlaci ponesu nešto za ogrnuti ako zapuše. Treba čuvati prostatu i jajnike.“ – izjavio je Brano Jakubović frontmen sastava, uz konstataciju da očekuje zaista dobru svirku i odličan provod.

Prije euforičnog, dugo isčekivanog nastupa Dubioza Kolektiva, na sceni Brodolom Live stagea, od 21 sat, nastupit će Rock School Blues Band iz Mostara, sastavljen od 10 mladih muzičara, koji je nastao kao inicijativa Rock škole Mostar da predstavi svoj rad. Sviraju neke od najvećih blues/rock klasika, koje su komponovali i aranžirali BB King, U2, Etta James, Beatles, Joe Cocker, The Black Crowes i druge muzičke veličine. Osnivač i voditelj Rock škole Mostar je nekadašnji član Dubioze.

Ulaznice su dostupne on line, putem portala Kupikartu.ba i na svim prodajnim mjestima Kupikartu.ba te CD Shop Mido – Tuzla.

aktuelno.ba

 

 

Komentari

Komentara