Promovisan Zbornik radova ” Istorijat osnivanja i formiranja jedinica u odbrani Tuzle i BiH od agresije 1992-1995. godina”

Spread the love
Menprom

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, prisustvovao je promociji Zbornika izlaganja na Okruglom stolu “Istorijat osnivanja i formiranja jedinica u odbrani Tuzle i BiH od agresije 1992-1995. godine”, koja se danas održala u Ateljeu “Ismet Mujezinović” u Tuzli. Gradonačelnik Lugavić je naglasio važnost istine o odbrani Tuzle te potrebu da se ona uvijek ističe i ponavlja kako bi se sačuvala od zaborava.

Reha Centar

“Sve  aktivnosti vezane za manifestacijsku kulturu, spomeničku kulturu, od krucijalnog su značaja da se ne zaboravi ono što se desilo. Da se prenese prava istina o odbrani Tuzle jer ukoliko mi to ne budemo radili, ukoliko budemo zaboravili sve te činjenice i ne budemo ih ponavljali, onda sam siguran da će druga strana kroz promociju neistina doći do izražaja, a to nikako ne smijemo dozvoliti. Nikada ne smijemo dovesti u pitanje sve one živote branilaca koje su oni položili za odbranu našega grada, sve one borce koji su ostali bez dijelova tijela u odbrani našega grada i naše države Bosne i Hercegovine, i uz sve druge branitelje koji su prave patriote i žrtvovali svoj život i život svojih porodica da bi stali u odbranu našeg grada i naše države Bosne i Hercegovine. Dakle, istina o odbrani Tuzle nikada ne smije pasti u zaborav i mi s se ponosom trebamo prisjećati 15. maja, 16. maja, dana jedinica grada Tuzle koje su branile Tuzlu i Bosnu i Hercegovinu. Ovom prilikom želim da svi zajedno odamo počast svim poginulim borcima, šehidima, i da se na neki način odužimo porodicama šehida i poginulih boraca, te da se prisjetimo svih onih koji su stali u odbranu Tuzle i Bosne i Hercegovine, kao prave patriote, kao pravi ljudi koji su pokazali kako se voli svoj grad i kako se voli svoja država”, naglasio je gradonačelnik Lugavić.

aktuelno.ba /Grad Tuzla

Komentari

Komentara