Književno veče ‘Teatar iskrenosti’ sa Stefanom Simićem

Spread the love
Menprom

Jedinstveni umjetnički performans pod nazivom ‘Teatar iskrenosti’ autora Stefana Simića će biti izveden u subotu, 11.05.2024.godine u 19:00 sati u Kući i ateljeu Ismeta Mujezinovića Tuzla.

Reha Centar

Kako sam autor kaže, ovaj preformans je mješavina više zanimljivih žanrova po sistemu „red priče, red pesme“.

Stefan Simić je rođen 1989. godine u Paraćinu. Studirao je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Svoju prvu knjigu “Pustite nas” objavio je 2012. godine, drugu “Odjeci ljudskog” 2013, treću “Generacijama koje rastu bez poezije”, 2016, “Rekoh… i olakšah dušu” 2019. godine, “Povratak čoveku” 2020. godine i “Prkos besmislu”, 2022.

Objavljuje već godinama svoju poeziju i prozu na internetu gdje ga prati veliki broj ljudi. Vremenom je njegov internet angažman prerastao u nešto mnogo šire. Specifičnim stilom pisanja i otvorenim načinom izražavanja na nastupima privukao je pažnju u Srbiji i zemljama ex-yu.

Stefan piše, nastupa, snima emisije, bori se i vjeruje u jedan novi svijet, svijet sa ljudskim likom.

Trenutno radi na romanima i putuje sa svojim “Teatrom iskrenosti”, životnim teatrom, gdje prenosi sve ono na čemu je radio godinama, u duhu čovjeka, u duhu, ljudskosti. Osnivač je “Slobodnog teatra” i vodi radionice oslobađanja na sceni, govorništva i pisanja. Ima status slobodnog umjetnika. Ulaz je slobodan.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara