Ćazim Mušanović, kandidat SDA Tuzla za Gradsko vijeće: Imamo Plan za bolju Tuzlu!

Menprom

Ko je Ćazim Mušanović?

Reha Centar

Rođen sam 1962. godine u Gornjoj Tuzli, oženjen sam i otac sam jednog djeteta. Na Pravnom fakultetu u Tuzli sam stekao zvanje magistra društvenih nauka iz oblasti prava. Radio sam u MUP-u TK-a  i službu okončao u činu samostalnog inspektora u svojstvu komandira PS-Istok, PU Tuzla. Za svoj rad u službi, od strane ministra MUP-a TK-a, odlikovan sam srebrenom policijskom značkom, a od strane Općinskog vijeća Kalesija, Plaketom sa zlatnim grbom, za postignute izuzetne rezultate iz oblasti bezbjednosti i sigurnosti građana, kao i niz drugih nagrada i pohvala. Bio sam član Patriotske lige, aktivno sam učestvovao u odbrani od agresije na BiH. Kao organizator otpora, na području djelovanja, oformio sam Samostalni odred Gornja Tuzla i bio prvi komandant, koji je organizovao linije fronta na Majevici, gdje sam sa navedenim odredom pružio otpor agresoru, spriječivši prolazak istih prema gradu Tuzla.

Zašto je SDA Vaš politički izbor?

Kao čovjek koji je neposredno učestvovao u odbrambeno oslobodilačkom ratu 1992-1995. godine, iskusio sam svu neophodnu podršku SDA  i njenih kadrova, u tom najbitnijem vremenu za očuvanje države BiH u njenom ukupnom kapacitetu. Kontinuitet državotvorne  politike, koju sprovodi SDA potiče me kao patriotu da u svojim mogućnostima dam bezrezervan doprinos na sprovođenju iste. SDA  je nastala iz narodnog  pokreta u kojoj se na demokratskim principima uspostavljaju organi rukovođenja sa decentralizovanom hijerarhijom u odnosu na društvena i politička dešavanja. To je stranka sa umjerenom politikom, zasnovana na očuvanju cjelovitosti BiH, njenog integriteta i suvereniteta, te ravnopravnosti svih naroda i građana koji žive u njoj. Bori se za poštivanje Ustava i primjenu svih pozitivnih zakonskih propisa, uz osiguranje zagarantovanih ljudskih prava i sloboda.

Zašto bi glasači na predstojećim izborima trebali dati glas baš Vama?

Smatram se uzornim porodičnim čovjekom, intelektualcem, društveno odgovornim jer sam uvijek spreman pružiti neophodnu pomoć u skladu sa svojim mogućnostima, aktivno učestvujem u društvenom životu svoje lokalne zajednice, pokazao sam privrženost narodu i prostoru na kojem živim svojim aktivnim učešćem u organizovanju otpora povodom agresije 1992-1995. godine. Kao uposlenik Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, u svojstvu ovlaštenog službenika svoj posao sam obavljao vrlo profesionalno i odgovorno na šta ukazuje moje napredovanje u službi kao i veliki broj značajnih priznanja o kojima sam prethodno referirao. Spreman sam služiti za bolje sutra cjelokupnoj zajednici, imam viziju i upornost da istu pretvorim u realnost. Želim biti odgovoran kreator politike i ustrajan u realizaciji iste da obezbijedimo sigurnog pojedinca u pravnoj državi.

Ukoliko Vas građani budu izabrali kao budućeg vijećnika u GV Tuzla, šta  konkretno od Vas mogu očekivati?

Moja stručna osposobljenost i posao kojim sam se  bavio obavezuje me da svoje  iskustvo usmjerim na očuvanje bezbjednosti i sigurnosti svih naroda i građana. Oformit ćemo savjete za bezbjednost, radi prikupljanja informacija o stanju iz oblasti sigurnosti, analizirati iste i predlagati rješenja koja bi zajedno sa nadležnim službama na nivou grada realizovali, a sve u cilju bolje sigurnosti i bezbjednosti građana. Zainteresovan sam za pokretanje  incijativa za vraćanja statusa pravnog lica mjesnim zajednicama na nivou grada, kako bi iste mogle biti značajnije uključene u rješavanje problematike koja ih se tiče, a posebno problema iz oblasti komunalne djelatnosti, kroz učešća u javnim pozivima, evropskim projektima, a sve sa ciljem poboljšanja  infrastrukture i prilagođavanja iste ugodnijem življenju naših građana.

 

Komentari

Komentara