Behram-begova medresa domaćin 70 stipendista Fonda „Bošnjaci“

Spread the love
Rental Travel

Fond „Bošnjaci“ iz Sarajeva i Behram-begova medresa u Tuzli organizatori su Kampa edukacije i druženja (KEDS) za studente i srednjoškolce iz Bosne i Hercegovine, stipendiste Fonda „Bošnjaci“.

Reha Centar

Kamp se održava u Behram-begovoj medresi u periodu 6-9. januar ove godine. U kampu učestvuje 70 stipendista Fonda. Uvodničari za razne edukativne teme na kampu su: – Lejla Akšamija, kćerka Alije Izetbegovića – Nezim Halilović Muderis, Rijiaset Islamske zajednice u BiH. – akademik Osman Sinanović, UKC Tuzla – dr. Ferid Konjić UKC Tuzla, – dr. Amira Turbić-Hadžagić, Filozofski fakultet Tuzla – mr. Šefko Sulejmanović, Behram-begova medresa Tuzla, – Omer Delalić vlasnik doo Deling Tuzla, – Mirela i Selmir Ljumanović, profesori iz Prijedora.

U revijalnom dijelu programa de nastupiti sazlija Jusuf Brkić i interpretatorka Selma Droce s Muzičke akademije u Sarajevu.

Osim predavanja i razgovora, predviđeni su i obilasci Tuzle, Srebrenika i Gradačca. Ceremonija otvaranja kampa će seodržati sutra, subota, 7. januar ove godine u Medresi u 8 sati.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara